Sayın birihtimal ;

Aslında uzun zamandır topikte yazılanların, böyle bir yöntemin varlığını ilk kez öğrenenler açısından nasıl göründüğünü merak ediyordum ; bu nedenle iletiniz benim için çok yararlı oldu.

1- Gelecekte bugünden daha zengin olma hayaline sahip olanlar borsa yatırımından şaşmamalıdırlar. Bu nedenle SABIR, DİSİPLİN, STRATEJİYE SADAKAT ÖNEMLİDİR fakat EN ÖNEMLİSİ BORSADA OLMAKTIR ; zaten dikkat edilirse 2005-2018 arası olan tüm olaylara RAĞMEN en iyi kazanç borsadan sağlanmıştır.

2- Sistemin üstün yönlerinden biri, hiç borsayla teması olmayan birini bile saatlerle ölçülebilen süreler içinde borsada hisse alabilecek düzeye getirebilmesidir. (geçmiş sayfalarda örnekleri var). Özellikle çocuklarının geleceği için yatırım yöntemi arayanlar için ciddi bir alternatiftir.

3- Eğer formül kullanıyorsanız içinde bulunduğumuz şu günlerde ekran izlemeden, haberlere bakmadan işinizle-ailenizle ilgilenebilen mutlu bir azınlığa dahilsiniz demektir.

4- BENCE QUEENSTOCKS PROGRAMININ DİĞERLERİNDEN EN ÖNEMLİ FARKI, KULLANDIĞI ALGORİTMA(LAR)DIR ; çünkü aynı programın algoritmasız-backtestsiz formu da halen satıştadır ve queenstockstan yaklaşık %70 ucuz bir fiyatla satılmaktadır :
https://www.finnet.com.tr/FinnetStor...nnetMaliAnaliz
Bu programla sadece erhan’ın yaptığına benzer tablolar hazırlayabilirsiniz.

5- Bu noktada meraklı olanlardan topiğin 1469 ve 1490 nolu iletilerini birlikte değerlendirmelerini rica edeceğim . Bence eğer queenstocks programında bir sistem tasarlayıp sisteme uyan hisselerin TAMAMINDAN OLUŞAN bir portföy tanımı yaparsanız, bu portföydeki ilk 5-10 vb. hisse diğer programlarla ya da işyatırım vb. sitelerden alınanlarla büyük benzerlikler taşıyacaktır.
FAKAT program belirlediğiniz sisteme uygun, örneğin, 3 adet 5 hisselik portföy seçerken KENDİNE ÖZGÜ BİR ALGORİTMA İLE seçiyor. Queenstocks yazılımcılarının yaptıkları sistem değişikliğiyle ortaya çıkan TAMAMEN FARKLI bir formülün getirisinin %2000 civarında çıkması bu formülü daha uygulanabilir YAPMAZ ; çünkü %22000 getiri sağlayan formül farklı varsayımlara dayanmaktadır ve GEÇMİŞE YÖNELİK MANUEL TESTLERİ YAPILMIŞTIR, yurtdışında ilgili çalışmalar defalarca paylaşılmıştır; dahası bizzat ben son 4 yıldır başarıyla kullanıyor(d)um. TV’ ne dayanan bu 2 formül arasındaki getiri farkı şunu göstermektedir :
- TEMETTÜ AÇIKLANMA TARİHİNİ DİKKATE ALAN FORMÜL (BOZULMASAYDI) % 22000 ,
- TEMETTÜ ÖDENME TARİHİNİ DİKKATE ALAN (YENİ) FORMÜL KULLANILIRSA % 2000 getiri sağlanabilir… (aslında % 2000 getirili yeni sistemin manuel testleri MUTLAKA yapılmalıdır).

Güncelleme sonrası haliyle bile %2000 getiri 2005-2018 arasında portföyünüzün 20 kat artması demektir ; herkes bu geçmiş tarihler arasındaki dünyada ve ülkemizdeki olaylara/ekonomik gelişmelere + kendi elde ettikleri getirilerine bakarak sistemi çok kolay değerlendirebilir.

Örneğin Erhan özvarlık büyümesini temel alan bir çalışmasını paylaşıyor; bir Excel hazırlamış, onu renklendirmiş ve tablodaki hisselere bakarak yorumlarda bulunuyor. (İzleyenleri uzun zamandır çalışmalarını bekliyorlardı, zamanı gelmişti diye düşünüyorum).

SORU : BU TABLOYA BAKARAK HİSSE ALACAK CESARETİ BULABİLİR MİSİNİZ?

BİR FORMÜL YATIRIMCISI OLARAK BENİM YÖNTEMİM queenstocksta geçmişe yönelik testlerini yapmaktır. Seçilen hisselerden oluşan portföyün KAR/ZARARLI İŞLEM ORANI, KAYIP/KAZANÇ ORANI, SHARPE, STD SAPMA vb. oranlarına bakarım. 5 dakikada artık formül ile ilgili net bir bilgim olur; bu andan itibaren kararımı vermiş durumdayım : değiştirebilir, geliştirebilir ya da uzaklaşabilirim. Hatta bir gün Erhan topikte yazılanlara kızıp tabloyu yayınlamaktan vazgeçse bile ben yoluma devam edebilirim. (Bu oranları bilmek neden önemli ? Merak edenler için cevap videoda) : https://www.youtube.com/watch?v=sAI1ElQO7BE&t=366s

İlk okuma için iyi bir başlangıç olmuş, eğer zaman bulursanız diğer okumalarınızda daha çok şeyin farkına varacağınızdan eminim. Özellikle zaman ayırıp yazılanların üzerinde düşünmeye başlayınca aslında SİSTEM asıl o zaman sırlarını açıklayacaktır, bu noktaya gelmek benim kayıp-kazançlarla dolu 23 yılımı aldı mesela, zaman ilerleyip borsa tecrübeniz arttıkça geri dönüp her okumanızda başka başka farkındalıklar yaşayacağınıza inanıyorum.