Alıntı Originally Posted by Burak1973 Yazıyı Oku
sn Ercanbay değerli yorumlarınızı bekliyoruz
Merhaba,

Değerli Kardeşim, bilanço'nun geldiğini şimdi öğrendim ve inceleme fırsatım olmadı. Eplas sayfasını okuduğumda, oradaki benden bilgili ve görgülü arkadaşların yorumları beni mutlu etti.

Holding bir düzine iştiraki olan bir şirkettir ve Eplas da şirketin, nitrojenle çalışan lokomotifidir. Eplas iyi ise Holding de iyidir kısacası.

Benim de mutlu olduğum verilerin başında sipariş avansları geldi. 59 M olarak yazmışlar. Bu kadar sipariş avansı, neredeyse, bir yıllık üretimin karşılığı demektir. Yani yıl sonunda 2017 bilançosundaki artıştan daha büyük bir artış bekleyebiliriz. Ayrıca Dr. Abi kapasite kullanım oranlarının %60 civarına ulaşacağını belirtmiş ki, sipariş avansları büyüklüğünü görünce, ben biraz daha üstte canlandırdım ama, Dr. Abinin tespiti daha yerindedir. Zira, kapasitenin artması, başka zorlukları da birlikte getirir. Yavaş yavaş artması, daha olumludur.

Ticari alacakların hatırı sayılır rakamlarda artması, bilançodaki kar rakamlarının düşmesine sebep olmuş. Diğer taraftan, bu paranın yine Ege Yıldızın kasasında kaldığı yada muhtemel bir anlaşmaya yönelik bir protokol yapıldı ise, ödenmiş olan paranın, anlaşma yapılıncaya kadar, Ticari alacakların alacak kaleminde gösterilmesi muhtemeldir.

Mahkeme mevzuu var..; hiç bir mahkeme ve icra davası, şirketleri olumsuz etkileyemez;

"Mahkeme var.., ben hissemi satayım..," Buyur sat kardeşim...Satma diyen yok. 59 M sipariş avansı diyoruz. Kaldı ki, açılan dava Patronun şahsi borcuna ait bir dava...

Batık kardeşim, bilançoya bağlı olarak hissenin düştüğünü yazmış ama, ben kardeşime katılmıyorum. İlk bilançolarda, bir kaç kaleme bağlı olarak her şirkette karlar düşük gelir. Kaldı ki, Brüt Kar rakamlarında %20 lik bir artış söz konusu. Beklediğimiz karlar bilançonun "Ticari alacaklar" kaleminde fazlasıyla var.

Şimdilik bu kadar Kardeşim. Eplas forumu seni daha fazla aydınlatır.

Kemal Zorlu'ya her zamanki gibi, şeffaf olmasını hatırlatıyorum. Ben defalarca yazdım. En sonunda Bist de hatırlattı...

Hadi bizi şeyine takmıyor da, Bist'i taksa iyi olur. Burası Yakın İzmleme Pazarı, Bist şimdi daha yakından izliyordur. Benden hatırlatması.

İyi bir gece temenni ediyorum.

Saygılarımla,