1954 - Selda Bağcan, ilkokul 1. sınıfta, okul sahnesinde verdiği hayatının ilk konserinde

Müzisyen bir ailede müzikle büyüyen Selda Bağcan'ın ilk doldurduğu bant beğenilmeyince, umutları kırılmıştı.
Ancak şarkıları radyoda çalmaya başlayınca, plak şirketleri kapısında kuyruk oldu

KENDİ AĞZINDAN İLK ALBÜM ÇALIŞMASI
-Ankara'da Poyraz Reklam'da dört şarkılık bir bant doldurup İstanbul'a geldim. Şarkılar: "Katip Arzuhalim", "Tatlı Dillim", "Mapushane İçinde Mermerden Direk" ve "Mapushanelere Güneş Doğmuyor"du.

Doğru Doğubank İşhanı'na gittim. Elimde bantlarım, her plakçının kapısını çalıyor, bandımı dinlemelerini istiyordum. Kimi bandı dinleyip, beğenmiyor; kimi dinlemeye bile tenezzül etmiyordu. Sonuç hiç de parlak değildi. Beni beğenmemişlerdl. Kırık, küskün Ankara'ya döndüm.

Ders kitaplarımı önüme açıp çalışmak istedim, ama ne kafama ders, ne de gözüme uyku giriyordu. Bir şeyler yapmalı, plakçılara karşı kırılan gururumu kurtarmalıydım.
Bantlarımı alıp Ankara Radyosu'nun yolunu tuttum.
Ve işte geçtiğimiz Temmuz'da beklediğim mucize oldu.

Selda'nın şarkılarını Ankara Radyosu discokeyleri pek beğenirler ve radyoda devamlı çalmaya başlarlar.
Bu değişik, hisli kadın sesi dalga dalga Türkiye'ye yayılır. Halk plakçılara gidip, Selda'nın plağını sormaya başlar. Ve bir ay sonra Selda'nın evinin önü kendisine büyük paralar teklif eden plak şirketi sahipleriyle dolar.

«Katip Arzuhalim Yaz Yare Böyle» 100 bin, "Tatlı Dillim" 150 bin satar. Üçüncü plağı "Çemberimde Gül Oya", dördüncü plağı "Adaletin Bu mu Dünya" Selda'yı Türkiye'nin bir numaralı kadın sesi yapar...

Artık Selda, Türkiye'nin en ünlü şarkıcılarından biridir.

46. sıradaki parça 02:49:50 "Çemberimde Gül Oya"