-
işcepten yurtdışı piyasaları takip eden var mı. bi çok aracı kurumda yabancı borsalar var ancak alt limitli. işcepte alt limit yok ancak işlemler biraz tuzlu en düşük komisyon 30 dolar. binde 2.5 . ben biraz ubisoft aldım paris borsasından. hem fiyatı artar hem bizde döviz artar diye bu alana kayıcam.
edit:
konuya biraz göz gezdirdim mevcutta pergamon konuşuyo . pergamın bende 1 yıla yakındır var maliyetim 3.30 . pergamonun tek eksiği kendine ait hiçbişeyi olmaması.bilançosu kısa vadeli varlık ve kısa vadeli yükümlüüklerden ibaret. bankadaki mevduatlar hep müşteri hesapları. tek geliri komisyon ve gelir tablosundan görüleceği gibi gelen komisyonlar genel yönetim giderini anca karşılıyor. üretim maliyeti 0 ancak genel yönetim gideri var. karı gelen paraların vade farkından ve döviz mevduata verilen faizden geliyor. mevduat fazileri arttıkça karı artacaktır. bu sene hisse başına 1.5 liradan fazla kar vardı 1 lira kadarını dağıttılar. seneye hisse başına 1.3 falan verirse iyi. 40 milyon tl piyasa değeri var. yarıya yakını borsaya açık. zaten kişi istese de çok risk alamaz. 40 bin tl yatırsan şirketin %0.1 ini alıyosun. ben haftalık borsa dergilerine aboneyim her hafta işlem hacimlerine bakarım . bu aralar işlem hacmi iyice düştü. hacim düşünce çıkıntı hareketler olur hisse zaten b grubu .
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri