Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
Bu hesabı yaparken eurobond alırken bankaya verdiğiniz rakamı da eklemek gerekir. Genelde borsasındaki satışta yazan rakamın üstüne %0.25 koyarak satıyorlar. Bu her yüzbin $ için 250$ demektir. Tabii karşı tarafta satmak için vereceğiniz ücret de cabası.
 Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
Kupon, eurobond'dan koparılabilirmiş gibi yazmışsınız. Eurobond kimin elindeyse kupon da ona ödenir. İkincisi, hesabında eurobond bulunduran tarafın iflas etmiş olması; eurobond borçlusunun ödeme yapacağı yeri seçme gibi bir lüks sunmaz. Batıksa batık; o batıktan alacaklarını çıkartacak olanlar o tahsilatı yapacaklar zaten son olarak; 7-9 puan dolar faizi ödeyen birine "swift de çok yazıyordur haa" demek ancak bizim ülkemizde olur herhalde
Swift mevzunun farkındayım. Ancak gerekli hallerde yurt dışına para transferi için pratik bir yol gibi gözüküyor. Zira yurt içindeki bir bankadan aldığınız eurobondu yurt dışındaki bir bankaya nakletmek parayı taşımadan mümkün olabiliyor. (Kayıt zaten Euroclear üzerinde olduğundan). Hesaplar illaki farklı kişilere ait olmak zorunda değil. Örneğin Türkiye'deki hesabımdan Avrupa'daki hesabıma transfer için kullanılabilir bir yol gibi gözüktü. Bu bağlamda alım satım olmayacağından çok bir kayıp ta olmaz gibi.

Sn Jondowes'un son yazdıklarına göre Euroclear anlık olarak eurobond sahibini kaydediyor ve kupon ödemesi Eurobond kimin üzerine kayıtlı ise onun banka hesabına yatıyor.

Ben biraz da Euroclear bu kontrolü mutual exclusion (mutex) olarak nasıl takip edebiliyor onu merak etmiştim. Zira kupon faizinin hesaba yatacağı süreden belirli bir süre önce ve sonra o eurobond'un alım satımının kilitlenmesi (işlemin duraksatılması) gerekli.

Neyse üzümünü yiyelim bağını sormayalım.