Senin anı güzel ve çarpıcı. 
Bende anı anlatmaya bayılırım. Anlaşacağız anlaşılan.
Aklıma ne geldi. İş bankası.
Son iş bankası genel müdürü, iş bankasının muhasebe müdürüydü.
Önceki genel müdür ayrılınca, yerine muhasebe müdürünü bankaya genel müdür yaptılar.???
neden acaba.???
İkinci mesleğim ekonomistlik. Hiç bir profesyonel işletmede, muhasebe müdürü genel müdür yapılmaz, eğer bacakları güzel değilse yada patron akrabası değilse.
Bankanın patronu yok. o zaman müdürün bacakları güzel olmalı. 
Aha bi anı daha aklıma geldi...
20 yıl kadar önce, ülke çapında şubeleri olan, YARI ÖZEL, PATRONU OLMAYAN, devletin arpalığı olarak kullanılan bi firmada merkezde teknik elemanım.
Mersin şubede sistemde sorun oldu. Şubede işler durdu. Sistemin düzeltilmesi lazım yoksa tek iş yapılamayacak.
Acele uçağa atladım gittim sistemi düzelteceğim. Ben düzeltmezsem tüm şube yatacak o kadar önemli bir görev.
Benle aynı anda merkezden 2 muhasebe çalışanıda uçağa atladı mersine gidiyorlar bir muhasebe semineri varmış. Aynı anda adanada uçaktan indik. Ben mersine en hızlı neyle giderim diye hesap yaparken. Baktım mersin şube, muhasebe elemanlarını alsın diye minibüs göndermiş, o ikisini alıp gittiler, ben havaalanında öylece kaldım.????
Gezi için gelen muhasebe elemanlarını aldırdılar, sistemlerini düzeltip iş yapıp para kazanmalarını sağlayacak beni orada bıraktılar.
Neden acaba muhasebe servisi bu kadar önemli.??? Pazarlama yapıp para kazandıran servis değil. Satılan malı üreten servis değil. AR_GE ile işletmeyi geliştiren servis değil.???
Sadece paranın kaydını GİREN servis. kalanı yazılımlar yapıyor. Niye diğerlerinden daha önemli ki.?
İşin komik tarafı, muhasebe yazılımlarınıda benim içinde olduğum ekip kurdu ve muhasebe yazılımı eğitimlerini bile tüm şubelere biz verdik...
Demek olay muhasebe servisinin niteliğinde değilde, girdikleri kayıtları bilmekte yatıyor. Firma paraları nerelere harcıyor. tabiki kasanın başındaki adam, hangi para nereye harcanıyor, hepsini biliyor. Bu bilgi onları önemli yapıyor, tabi ahlaki açıdan çürümüş işletmelerde.
Son düzenleme : alicemal; 26-07-2018 saat: 14:51.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri