Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
ABD ve USD

Adolf Hitler....

Defalarca okudum.. Hayatını ezberledim... Adam inanılmaz.. 2.ci dünya savaşında günde 25 adet denizaaltı, 50 adet savaş gemisi ve sayısı belli olamayan günde onlarca savaş uçağı, tank ve silah yapımı...

Almanya nın demir cevherleri yetmeyince 1 gecede Norveç i işgal edip tüm dağları delip demir cevheri çıkartıyor...

İnanılmaz bir üretim gücü... Günümüz teknolojisi ile mümkün değil..

Ama Almanlar 1940 larda yapabiliyorlar...

Naziler azıcık çok az tedbirli davransalar tüm dünyayı işgal edebilirlerdi... Kimsenin gücü mümkün değil YETEMEZDİ.. ABD liler dahil...

Adolf Hiıtler in tek hatası , kendisine olan aşırı özgüveni idi...

Savaş Kararı aldığında aynı anda doğuda Polonya'ya, Rusya'ya, Balkanlara, Yunanlılara, Bulgarlara.. Kuzeyde Norveçe, İsveçe, güneyde İtalya ya, Kuzey Afrikadaki tüm devletlere, Batıda ise Belçikaya, Lüksemburga, Hollandaya, Fransaya, ingiltereye ve de ABD ye SAVAŞ İLAN ETTİ...

AYNI ANDA...

Eğer ALmanya önce doğuya sonra güneye sonra kuzeye sonra batıya savaş açsa idi bu savaşın %100 galibi Almanlar idi...

Ama YENİLDİLER...

Şİmdi ABD....

YENİLMEZ bir ekonomik güç gibi duruyorlar. Tıpkı 2.ci dünya savaşındaki ALMANYA gibi.. Kendine aşırı özgüven devasa teknoloji ve silah gücü ile.....

Aynı anda Meksika, Kanada, Rusya, Çin, AB ve de Türkiye ile ekonomik savaş ilan etti.... Heryere vergi koydu.. USD ı aşırı güçlü hale getirdi ki bu bundan önce FED başkanı YELLEN in en çok korktuğu şeydi...

"FAİZ ARTIRAN BİR EKONOMİDE GÜÇLÜ USD.."

Gerçi Yellen bunu başardı.. %0,25 olan faizleri %1,75 e kadar USD ı fazla güçlü hale getirmeden ithalat ve ihracaat dengesini korudu...

Oysa şimdi 1,75 den %2,00 ve %2,25 e gelen faizler ile USD çıldırmış derecesinde güçlü...

ABD de nin 21 trilyon USD dış borcu var... 300,000,000 nüfus....

Türkiye nin 0,45 trilyon USD dış borcu var.. 81,000,000 nüfus...

Kısaca Türkiye ye göre dış borcunu oranlar isek; ABD nin 1,66 Trilyon USD olması gerek...

Biz Türkiyeyi 0,45 trılyon usd borcu var diye batırırken, 21 trilyon borcu olan ABD yi göklere çıkarıyoruz...

Oysa ABD nin bu denklemde 1,66 Trilyon USD borcu olması gerek..

Üstüne üstlük anlamsız güçlü bir USD ın ithalatı vergi artışlarına rağmen patlatması an meselesi...

Kıasca ABD bu ekonomik politikaları ile kendisini HITLER gibi yalnızlaştıyor...

Yalnızlaşan bir ABD nin bu ekonomik savaştan galip çıkması olanaksız....

Türkiye'ye Fransa, Almanya, İtalya, Rusya, Çin ve de Azerbaycan açık desteğini koydu...

Kapitalist olan ABD kapanırken, sosyalist olan ÇİN açılım diyor....

Bence ABD tekrar düşünmeli diyorum...

ref.https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonom...ertte-1636957/
buna katilmiyorum

ABD almanyaya savas actiginda zamanin baskani Eisinhower o zamanki otomobil sirketi GM e emir verdi bana Hummer yapin diye

dusun sene 1940 ve adamlar atiyorum dakkada 1 araba cikardilar fabrikadan

O zamanki Boeing e dediki bana savas ucagi yapacaksin

Boeing kendine verilen para ile bir fabrika zinciri kurdu 2 dakkada bir ucak cikti fabrikadan

buna Almanya degil dunyadaki hicbir guc basa cikamazdi. Almanyanin elindeki guc potansiyel ile Amerika arasinda everest kadar fark vardi hala var