Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
Sayin alenicev

Orani isbankasindan aldim. Kriz zamaninda yani tl deger kaybederken kredi cekmenin daha mantikli olacagini dusunuyorum. Cunku aylik odemem olan 6500 tl iki yil sonra pula donecek. Uzun vadede herhangi bir sikinti yasanacak olursa ana para nakit olarak elimde oldugundan erken odeme yapar krediyi kapatirim diye dusunuyorum. Birde faiz geliri 5000 tl gunluk hesaptan yani bu plani uygulayacak olursam bankalardan ozel teklif alarak faiz oranimi arttirabilirim yani 5500 lere cikarabilirim. Kiracida sikinti yasamazsam ev bedavaya gelmis olmaz mi
Tek kaybim 250 binin bes yildaki enflasyon karsisinda erimesi olacak onu da evin yapacagi primden telafi ederim diye dusunuyorum
Peşinat verince faiz geliriniz düşecek dediğiniz gibi ama faiz gideriniz daha çok düşecek, hesabınıda yanlış olabilir.
Benzerini kardeşime 2 yıl önce yaptık, ama %50 kredi şeklinde. Kredi sabit faizli dediğiniz gibi. Kredinin o zaman maaşının 1/4ü idi şimdi 1/5ine geldi. Ev kira çarpanı düşükse alınır. Bu forumda emlağa yatırım yapılmaz diye çok yazan var ama bir çoğu emlakla ilgisiz kişiler. Bir kötü tecrübeyi genellemenin anlamı yok.