Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
Al unut diye bir uzun vade yatırım stratejisi olmaz.."al ve takip et, belirli dönemlerde (çeyreksel bazda olabilir) durum değerlendirmesi yap" olabilir strateji...ister 1 hisse olsun, ister 10; ister 10 tl olsun, ister 10 bin tl...önemli olan yöntemin doğru ya da yanlışlığı zaten.

Uzun vadeli yatırım bazen yanlış algılanıyor...her gün takip etme, her gün işlem yapma...ama 18 yıllık hisse yatırımı diye bir şey de olamaz, gelişmiş ülkeler gibi oturmuş piyasalarda bile olmaz, bizim gibi ülkelerde böyle bir şeyi konuşmak bile abes olur.
Sn Dudu'nun anlattığı Aygaz yatırımcısı gibi istisnai örnek değilsek veya firmanın 18 yıl boyunca kararı aldığımız anki kalite ve karlılıkta yönetileceğine emin olmamızı sağlayan bir güvencemiz yoksa(ki böyle bir şey olabilir mi bilmiyorum) Sn Cationary'e katılıyorum.