Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
Değerli Discretus,
Biz ülkede ortalık güllük gülistanlık demiyoruz ki. Millet refah içinde yaşıyorda demiyoruz.

Gözü kapalı mevcut veya önceki iktidarları hayatımda hiç savunmadım da. Oy verdiğim parti veya partilerin yanlışlarınıda iktidarın yanlışlarınıda eleştiririm.

Sizin veya diğer arkadaşlarımın söylediklerine itiraz etmedim ki ben. Ülkenin durumu iyi, iyiki heryeri beton doldurdular, vatandaş harika yaşıyor diye bir yazımda yok. Yüzbinlerle insanın yoksulluk sınırı ve altında yaşadığını, 2 ayda memleketin yarı yarıya fakirlerleştiğini bende görüyorum.

Kimsenin veya bir partinin borazanlığını yaptığım yok benim. Bu itham haksızlık olur.

Benim demeye çalıştığım, tasarruf yapabilecek ekonomik güce ve gelire sahip olanlar için BES iyi bir seçenek olabilir. Adamın tasarruf etmeye gücü var ve yapmak istiyorsa ve BES’i faydalı buluyorsa , mevcut iktidarı beğenmiyor diye kendisine sunulan bu fırsatı değerlendirmesin mi yani? Değerlendiriyorsa, adamın siyasi görüşü mevcut iktidarla parelel değilse dahi sırf kendisi için faydalı olacağını düşündüğü şeyi yapmasın mı? Yapıyor diye adam taraftarı hiç olmadığı blr siyasi partinin destekleyicisi konumuna mı gelir?

Yapmayın Allah’ınızı severseniz.

Tasarruf yapmaya gücü olmayana zaten söyleyecek blr şeyim yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
adamın tasarruf yapıp yapmaması gerektiğini kim belirleyecek..

varsayalım adamın elinde 1000 tl kalıyor olsun.. sizin benzeriniz harcamalardan sonra..size göre bu para tasarruf yapılabilir para..

siz sürekli evinde oturan, eşini sevgilisini bir konsere götürmeyen birisi olabilirsiniz..yemeğe çıkmıyorsunuzdur.. güzel bir şişe şarap içmiyorsunuzdur bir cuma gecesi ailenle veya konuklarınla..

ama ben öyle değilim.. o 1000 tl bana lazım.. insan olduğumu unutmamam için lazım..

boşuna böyle argumanlarla gelmeyin..

bu komik argumanı gazetelerde de okuyorum sigorta şirketleri ve hukumet temsicilerinden..

BES sistem olarak olsun..umrumuzda olmaz..

ama zorunlu olması savunulacak bir şey değil.. despotluktur.. komunist sisteme geri dönüştür..

insanlara yapılan bir ayıptır..