Dün ekran başında değildim, akşama doğru geçtim.
Önceki gece USD 5.30 lara düştüğünden, BIST yükselerek açar diye bekliyordum. Ekran başına geçince tersi olduğunu gördüm. Sebebini bilmiyordum.
Dün gece Erkan Şahinöz bi ara halk bank yüzünden, USD 5.40 a çıktı BIST düştü dedi.
Sebep oysa, dünki düşüşü ciddiye almamak lazım.
Görünen oki, kaşıkçı olayı sebebi ile, bizim hükümet, abd den bi kaç küçük söz almış. Belkide rahibi bıraktığı için verilen sözler ve iyi niyettir, yada tüm dünya abd nin karşısına geçince, yumuşama ihtiyacı hissetmişlerdir.
Sebep ne ise, abd bize güler yüzünü gösterdi, Kısa vadede USd de uçuş kaçış beklemek doğru olmaz. Yükselişe geçişi hep yıl sonunda beklediğimi yazmıştım. Ama hızlı bi çıkış olurmu olmazmı bilmiyorum.
Bizim hükümet sürekli saha dışı eylemlerle duruma müdehale ediyor. Hangi müdehale gelecek, hangi arapla ne yapacak bilemiyorsun. Bakıyorsun katar şeyhi "size telefon alacam" diyor 15 milyar dolarım var diyor, diğer taraftan suudları köşeye sıkıştırdık deniyor, trump "Türkiyeye karşı sıcak hislerim var" diyor.
Bunların hepsi saha dışı. Sahanın içinde ise "sanayi var, hizmet sektörü var, turizm var, bankacılık var, tarım var"...
Saha dışı olaylarla düşe kalka ilerlemeye çalışıyor, TV dende süper yeteneği olan cahil halkı hipnoz etme becerisi ile halkın önemli kısmınıda duruma uyduruyor.
Her neyse, haber okuyayım.
Son düzenleme : alicemal; 07-11-2018 saat: 10:27.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri