Alıntı Originally Posted by gskodal Yazıyı Oku
Aşağı yukarı %10-12 gider hesaplayabilirsiniz. Dediğiniz kadar da belli olmayan bir şey değil. Ayrıca biz az hesaplayalım da onlar fazla versin

Bu arada bu kadar kar olduğu halde hala hisse fiyatına yansımadı; şu an en az 0,94 olması gerekiyordu. Bu gidişle en yüksek seviye 1,05 bile olmayacak gibi; bu da iyi değil. Nerden baksanız en az 0,22 kar verse; 1,02 den sonra karı verdiğini düşünün 0,80 den açılış yapacak ki çok düşük.
Hesabı şöyle yapın. ,22 temettu veren hisseye kim 1 tl vermek ister ki? 1 tl ye bankalar .24 mevduat veriyor. Demek ki .30kr temettu vereceksin ki fiyat 1 tl olsun. O da seneye olur. Bu sene güzel temettu vereceği kesin gibi ama güzel demek yeterli demek değil. Bu şartlarda en az .30kr temettu açıklarsa fiyat 1.00-1.05 bandına çıkar. Yoksa ederi bu kadar zaten.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi