Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
BES in zorunlu hale getirilmesi ise tam bir facia..Asgari ücretliden zorunlu kesinti yapacak kadar gözleri dönmüş bu şirketlerin.Adam zaten hayatını zor idame ettiriyor..Birde asgari ücretli çalışandan bes kesintisi zorunlu hale getiriliyor...Bu sadece ve sadece bes firmalarına maliyetsiz kaynak sağlama girişimidir.Çok net.
belirttiğiniz nokta çok doğru.. şöyle bir şey var: bu bes şirketleri ve akp beraber hareket ediyor.. basında çıkıyor haberleri.. zaten gizlemiyorlar..

maksat "vatandaşın tasarrufu az o yüzden bes gerekli" diye bir yalan uydurarak bunun üzerinden halktan zorla kesinti yapmak.. o yüzden tam bir zulüm diyoruz..

neticede hem bes şirketleri nemalanıyor bu işten hem de akp hukumetleri.. zira kendi belirledikleri enflasyon rakamı üzerinden faiz piyasasını yönlendirmeye çalışıyorlar.. her zaman başarılı olamıyorlar.. ama niyetleri bu sonuçta.. bu sayede uzun yıllar hesabı sorulamayacak bir kaynak yaratıyorlar kendilerine..


haaaa.. bu konu zorunlu olmasaydı sisteme bu kadar temelden itirazlar olmazdı.. yani isteyen sisteme giriyor olsaydı..o zaman zaten sıkıntı yok, daha teknik konular tartışılırdı burada.. ama bunlar çıkan adamı bile zorla sokuyorlar tekrar sisteme.. kötü niyet çok belli..

elbette bunlar bu kadar pervasızlığı kendilerini alkışlamak için en ufak bir noktayı bile kullanan "polyanna" benzeri refleksleri olan vatandaşlar veya biat kültürü nedeniyle destekleyenler olmasaydı yapamazlardı.. memlekette üzüm kalmadı bunlar hala "üzüm yiyeceğiz, maksat üzüm yemek" şeklinde arguman üretip esas meselelerin gündemde kalmasını engelliyorlar..