Merhaba arkadaşlar, uzun yıllardır borsada al sat yaparak para kazanmaya çalışmış birisi olarak sizlere bu gönderi yazıyorum. Geriye dönüp baktığım zaman keşke borsaya başladığım ilk dönemlerden itibaren al sat yapmak yerine düzenli temettü ödeyen, temettü verimi yüksek bist30 hisselerine her ay maaşımın bir kısmını yatırsaydım diyorum. Bunu başarabilseydim şuan farklı bir noktada olurdum. Üstelik aracı kurumlara ödediğim komisyon oranları da cabası.

Biz küçük yatırımcıları kurtaracak şey uzun vadeli yatırımdır. Ben bunu maalesef çok geç farkettim. Ancak zararın neresinden dönersek kardır diyerek tam 1 senedir uzun vadeli hisse senedi yatırımı yapıyorum. Hisse senetleri düşmüş çıkmış bakmadan maaşımın %30'uyla hisse senedi alıyorum. İnanın kafam da çok rahat çünkü şirketlere uzun vadede güvenim tam. Bu şirketler de öyle gizli saklı şirketler değil, herkesin bildiği şirketler. Son 10 yılda şirketlerin ne kadar temettü verdiklerine ve temettü verimliliklerine linkten ulaşabilirsiniz. https://www.temettuemekliligi.com/20...ttu-veren.html

Benim gibi temettü yatırımı yapanlar varsa sizler hangi şirketlere yatırım yapmayı tercih ediyorsunuz? Bu konuyu bilgi alışverişi için kullanabiliriz.

Saygılarımla.