-

Originally Posted by
british
Sn British bu kaynaklar kanun ne ise onu yazıyor. Ben zaten kanun maddesini gib'den aldım yani güncel, ama kanun problemli. Neden problemli çünkü kanuna göre kendi iradenizle getirebiliyorsanız istediğiniz zaman getiriyorsunuz, kendi iradeniz dışında ise iradenize geçtiği yılda. Yani birinci maddede keyfiyet varken ikinci maddede sizin tasarrufunuza bağlı hale geldiği yılda getiriyorsunuz yani bir zorunluluk var. Bu durumda benim tasarrumda ise istersem hiç getirmem ama getirmeme bir sebep engel varsa getirmeme engelin kalktığı yıl hemen getirmem lazım. Takdir edersiniz ki, biraz saçma yazılmış ya da bizim bilmediğimiz bir şey var.
İki uzman zıt görüşler paylaşmış. Ben hukuktan iyi anlayan bir arkadaşımla konuştum Mehmet Bingölün düşüncesinin yani getirilmese de vergiye tabi olcağı görüşünün maliye tarafının da görüşü olabileceğini söyledi, ben de öyle düşünüyorum. Bununla birlikte kanun "intikal ettirdiği" yazıyor , "intikal ettirebildiği" yazmıyor. Kanunu direkt yorumlarsak ikinci uzmanın yazdığı daha doğru duruyor. Konuştuğum arkadaşım bu kesin dava konusu olmuştur, içtihatlara bakmak lazım dedi. Avukatların database'i oluyormuş oradan bulunur dedi. Buradan forumdaki arkadaşlara rica edelim avukat arkadaşı olan varsa "193 Nolu gelir vergisi kanununun 85. maddesi" ile ilgili içtihatlara baktırabilir mi?
Saygılar.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri