Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
Bu kağıt bence 1.15 i falan görmez.Geçen yıllardaki hesap belli.İskonto kağıt için şart,yoksa rağbet görmüyor.Faiz yüzde 20 iken 1.15 den alan biri 20 kuruş temettü alacağı düşünülürse pahalı almış olur.Bu kağıdın yatırımcısı ise baya özeldir kağıdın doğasını bilir,ederinden fazla para yatırmaz.Ha geçen temettüden sonra bir günlük gelip hareket çekmeye çalışan oldu,kalvin gibi arkadaşlar malı kafasına vurunca çekti gitti.Ben o gün satamamıştım kaçırdık fırsatı.1.15 falan olsa kağıdı oraya götüren vatandaş kafasına öyle mal yerki feleği şaşar.Kağıdın matematiği belli hocam ben kaç yıllık grafiğini inceledim pek sürpriz yok kağıtda.Bu hem iyi hem kötü.Kar garanti,ama hayallere yer yok ))))))
söylediklerine katılıyorum hakem ancak portföy büyüklüğünü geçen seneye oranlarsan 1,08-1,10 bandında temettüye girer diye düşünüyorum tabi eger portföy düşmez ise.işyat uçmaz kaçmaz göçmez yolu belli izi belli yatırımcı anlayısı bellidir kemik kadro işyattan vazgeçmedikten sonra sorun yok.temettü nü al temettü sonrası gevşemeden yararlan temettüyle tekrar al ,dediğin gibi kırk yılda bir olurda temettüden sonra bir tavan çakarsa sat aşağıya döndüğünde tekrar al. işyat tek bir şekilde uçar oda diğer iştiraklerde oldugu gibi oratk hisse alımıyla . iş menkul yada tskb işyat alımına geçerse kagıdın kemikleri bile satsa kagıt işgsy isfin gibi olabilir. ama şimdilik standart hareketlere devam ve bu bizim için en iyisi , çıkacaksa 5 yılı doldurduktan sonra çıksın işte ozaman süper olur.