Originally Posted by
ozbek
Benim otomatik hisse alım satım yapabilme konusunda çok arzum var ama hiç bilgim yok.
Düşüncem şu:değişkenleri harfle belirtmiş olayım:
A başlangıç tarihinden B bitiş tarihine kadar C hissesinde , fiyat D günlük ağırlıklı ortalamayı, E dakikalık barlarda yukarı kırdımı alsın ,aşağı kırdımı satsın
Şimdi bana neler lağzım?
1- kiralık server (nereden?)
2- bir program (hangisi?budamı kiralık yoksa satınmı alacam)
3-Programa istenilen kodlar girilecek(bu konuda destek alınabileceğimiz bir yer varmı?yukarıda arzu ettiğim kodlama nasıl yapılacak)
4-ortalama yıllık toplam masraf nedir?
5-hangi aracı kurumlar?
6-
7-
saygılar
anlaşıldı bu konuda birden fazla kişi aşırı derecede uzak işin işleyişi neler gerektiği ne kadar masraf oldugu ne oldu hakkında daha fazla vermem gerektiğini anladım.
1-Kiralık server ne demek serverdan kasıt kiralık bilgisayar anlamına gelir. BU kiralık bilgisayar aslında istanbulda veya bursa da en azından makdos.com dan alırsanız boyle oldugunu biliyorum. Nasıl birşey dersen aşağıya resmini koydum.

Burada gordugun her bir ekran veya ışıklar aslında bir bilgisayar kasası. Bizim sunucu server dediğimiz şey bu örnegın bu kasalardan bır tanesını sana kıralamıs oluyorlar tabi paket yapıp eve göndermiyorlar orada duruyor elektirik internet sınırsız. özel bir odada muhafaza ediliyor kilitli ve soğuk bir odada yangın çıkmasın makıneler ısınıp kapanmasın kimse girmesin vesaire diye odada kitli duruyorlar. Çünkü herhangibir yangın demek müşterilerin hepsinin bilgisayarla olan bağlantılarını koparmak demek. içlerindeki tüm bilginin yanıp kül olması demek. Yine jeneratorlerle filan besleniyorlar o odadakı tum makıneler senelerce hiç kapanmadan çalışabilecek şekilde özel olarak tasarlanıyor odaları ozel olarak yapılandırılıyor falan filan.
Peki bunlardan bir tanesi ne kadar senelik.
Aşağıda link koydum tıklayıp dırek fıyatları ogrenebılırsın bence paket 2 yeterli. Fakat ben de 1. serverım 6. paket burada size yayınladıgım algoritmanın calıstıgı server 2. paket. senelık 300 lira anlayacağınız. Ben makdostan memnunum fiyatlarıda iyi makınelerıde ıyı dıyebılırım. daha ucuzunu ve iyisini bulursanız oda olur.
Googleye sanal sunucu diye yazarsan bir çok seçenek cıkacaktır bulut sunucu dıye de geçer.
https://makdos.com/sunucular/sanal/windows/
2-Programdan kasıt veri terminali ideal ve matriks türkiyede erişebildiğimiz veri terminalleri ve algorıtma yazabıldıgımız platformlar. Daha öncede belirttiğim gibi ideal daha önde fiyatları hemen hemene birbirine çok yakın. ortalama senelik 1000 TL fakat cogu zaman aracı kurum karşılıyor. Örnegın benımkını karsılıyorlar. İlerde projem var hayata geçirdiğim de Bir çok kişiyi bu imkandan yararlandırmaya calısacagım bakalım olursa. Muhtemelen 10,000 de 1 CİVARINDA komısyon olup ideal veri terminali karşılanacak şekilde ayarlamaya calısacagım.
Şimdiye kadar 2 adet masraf cıkarttım biri bir adet server bu illa şart değil kendı bilgisayarınıda her gun sabah açarakta yapabılırsın ama bu hem rısklı hemde bir sürü elektırık hemde zahmet demek biri gelir bilgisayarını kurcalar elektırık gıder ınternet gıder kalakalırsın. BU sebeple server kıralamak daha mantıklıdır. Yani senelik 300 TL gözden cıkaracaksın. Veri terminali için ise bir çok kurum genellıkle ideal veya matriks veriyorlar tabi ben gibi 1 lot baglayacaksanız kımse pek verı termınalı vermeye ve komısyon ındırmeye yanaşmazlar bende 2 adet hesap var birisi yüksek hacımlı oradan referans aldıgım için komısyonum düşük veri terminalim bedava. Her ikisinide ben karşılarım dersen 1300 TL senelık masrafın olur. Komısyonu kaça anlaşırsın bılmem tüm bu masraflardan sonra sıstem senede 1300 TL ni karşılayacak getiriyi üretmeli sana para kazandırması için daha fazlası lazım. Yada iyi para koyacaksın. Bu masraflar cıksın. En mantıklı ve akıllaca olanı düşük komısyon ve veri terminalini kurumuna karşılatmak sadece senelık 300 TL server parası gıderin olur. Bence en az 10,000 TL paran olacak algorıtmık trade için hem yaptıgına değsin hem 300 tl nı karşılasın hemde kurumlar sana verı termınalı vermeye daha sıcak bakabılsın. 3000 TL lik br portfoyle bu işi yapman zorlaşır.
3-Matrıksın dılı farklı daha doğrusu bir dili yok gıbı varsa da ne dili oldugunu bilmiyorum
ıdealın dılı C# (C şarpdır) algorıtmalarını bu dılle yazarsın. Tabi bunu ogrenmek etmek zaman ayırmak ayrı bir iş. Basitçe şablonları hazır kodları kullanarak geliştirebilirsin. İleri boyutlar biraz programala bılgısı gerektiriyor. İlerleyen günlerde Hazır yazılmış sistemler veya sizin yazdırmak istediğiniz kodlarla ilgili bir web sayfası açarak ücretli olarak kod yazmayı/yazdırmayı düşünüyorum gelen talebe göre. Bu konuda bir açık var bence bu boşlugun doldurulması lazım.
Yada kendın bizler gibi vakit ayırarak deneye yanıla bırseyler ortaya koymaya calısacaksın. Kavranamayacak kadar zor değil biraz vakit ayırmak gerekiyor. Ne bileyim yada c sarp eğitim al birden fazla alternatıfın var hangısı ısıne gelırse.
4-Neleri masraf ettiğine göre değişir. Benim şu an optimus primenin çalışması için ödediğim masraf senelik 300 TL buda zaten kiralık sunucunun/serverin parası onun harıcınde hiç giderim yok. Kodunu kendım yazıp bir maliyet ödemedim. Veri terminalini (ideali) kurum halledıyor. Dahada masraf kalmadı zaten.
5-Her aracı kurum son 1 senede bu işi ciddi eğilmeye başladı. Herhalde hepsinin söyleyecek birşeyleri vardır diye düşünüyorum. Onun haricinde yakın zamanda bu konuda belkı sizlere yardımcı olabılecegım sekılde bir kurumla görüşebilirim. Algoritmik trade yapacaklara özel.
6 ve 7 yi ben uydurayım. Sayın matador bir çok konuda özet bır bılgı vermiş aslında. Bunlar işin sadece başlangıc kısmı asıl en önemllisi sisteminizin mantıgı para kazandırıp kazandırmayacağıdır. Yukardakınlerın hepsı 3 günlük işler. Yazcagın/yazdıracagın/hazır kullanacagın. algorıtman ne kadar başarılı gelecegı parlakmı degılmı paranı bır algorıtmaya emanet etmeye hazırmısın psıkolojık sınırların neler vesaire vesaire gibi konular bu işin %90 ını oluşturuyor. Diğer sebepler bu işin %10'u
Bende bu sayfada ve açacagın web sitesinde %90 lık bu kısımlarla ilgili ar-ge (araştırma geliştirme) paylaşacağım.
Matador haklı olabılır. Ancak ben bıraz daha farklı bır bakış açısına sahibim. İlla yazılan algorıtmanın yazıldıktan sonra neler yaptıgını izleyip görmek bence şart değil. Yazcağınız algorıtmayı 2018 verilerini dahil etmeden tasarlarsınız. Daha sonra 2018 yılındakı getirisini görür, test edilen yıllardakı ıstatıstıklerle 2018 yılının ıstatıstıklerı tutarlı ise aynı şeyi yapmış olursunuz. 2018 yılındakı hareketlerı sıstemı optımıze ederken baz almadıgınız için robotunuz 2018 yılında nasıl davrandıgını test etmek daha akllıca diğer türlü 1 sene boyunca robotun 2019 yılının sonuna kadar ne ürettiğini görecek evet önceki istatistiklerle benzer getiriler üretti ozman 2020 yılında başlayayım demek 1 sene kaybetmenize neden olur. BU konularla ilgili ayrıntılı sekılde bilgiler vereceğim zaten. Şimdilik özet geçelim.
Çok basit bir şekilde sistem yazıp para kazanmak mümkün çok karmaşık tasarımlar yapıp batmanda mümkün. tam terside geçerli. Sistem işi aslında bakarsanız İSTATİSTİK ve OLASILIK meselesi. Verileri iyi analiz edip sisteminin davranışlarınıda analiz edip belirli bir istatistiğe oturtmalı daha sonra bunların gelecekte seyrının degısıp degısmedıgını kontrol altında tutmalısınız.
TÜm bunlar yeterli mi değil Yaptıgınız sıstemın belırlı bır ıstatıstıgı olacaktır. Bu ıstatıstıklerın ılerdede aynen yaşanacagı varsayımıyla sisteme parayı koyarsınız istatistiklerınız bozulabılır. Diğer bir sorun mevcut ıstatıstıklerı ıncelerken psikolojınızın kaldırıp kaldıramayacağını denetlemelı düşünmelisiniz. Bu sistem 19 ay hiç para kazandırmamış ama 30 ay içinde parayı 3 e katlamış dersiniz. 30 ay da 3 e katlamak cok güzel deyip sisteme baglarsınız. 10 ay yatay gidince psikolojınız patlma noktasına gelir s.........sistemini böyle işmi olur der bırakırsınız bu işi. AMa test etmiştiniz hani 30 ayda 3 e katlayacak ama geçmişte bunu yaparken tam 19 ay 0 ürettiğini biliyorsunuz ancak psikolojık açıdan buna dayanıp dayanamayacağınızı hiç düşünmemişsiniz. Verileri incelerken o anı yaşıyormuş gibi inceleyin böylece gelecekte benzerı yaşandıgın da olagan dışı hareket etmenızı engellersınız.
TÜm bunlarla ilgili detaylı açıklamaları ve kendı tecrübelerimi yakın zamanda anlatacağım bir web sitesinde buradanda duyururum.
Hadi bol kazançlar cuma günü paylaşırım portfoyude.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri