Alýntý Originally Posted by mterkan Yazýyý Oku
Hadi aklýmýn yettiðince, bilgilerim çerçevesinde ben cevaplamaya çalýþayým...
Bu mirasyediler böyle bir karar alamazlar...
Neden?...
Hem BTCIM de hem BSOKE de yönetimde onlar... istedikleri gibi yön verebiliyorlar... imtiyazlý onurlu çocuklar ya... Öyle bir denge tutturmuþlarki iki genel kurulu 1 er saat arayla yapma cüretini gösteriyorlar...
BTCIM de bedelli mümkün deðil... pamuk eller cebe.. cepte para yok bu mirasyedilerde.... varsa yoksa; hakký huzur geliri ve þirket tesis ve araçlarýný kullanma özgürlüðü ve de Ýzmir'de kaymak üstü sanayici görünümü...
SANKO beklemede... yanlýþ atýlacak adýmý beklemede...

BSOKE atla cirit atýlacak alan... Çünkü orda % 74 lük kontrol var... bir de sarmal var... BSOKE de 2007 de bu mirasyedilerin cepleri delik olduðu için çoðunluðu saðlamak adýna BSOKE ye aldýrdýklarý % 4 lük BTCIM hissesi var...
Her türlü yatýrým BSOKE üzerinden yapýlýr, sýkýþýldýðýnda BSOKE üzerinden bedelli sermaye arttýrýlýr... bu arada bedelli artýþý; bir taraftan Ý.T. na diðer taraftan da zavallý BSOKE yatýrýmcýsýnda patlar, ama bu mirasyediler ellerini ceplerine bile atmazlar. Geriye kalaný BTCIM kasasýndan karþýlarlar...

Bana göre mümkün olmayan, ama düþünsel bazda bir birleþme olmasý halinde, bu birleþme nerede olabilir...

BSOKE de olabilir mi?...Ýrdeleyelim....Hangi fiyattan olsun?.. piyasa deðerinden mi? (bu gün itibariyle 55 milyon dolarlýk PD li BSOKE ve 50 ve milyon dolarlýk PD li BTCIM)

1 BSOKE karþýlýðýnda BTCIM e 0,95 BSOKE düþer... Mirasyedilerin bitmesi demektir...

Hisse fiyatýndan mý?... (400 milyonluk sermayeli BSOKE ve 180 milyonluk sermayeli BTCIM ve diðer baðlý ortaklýklarý) BTCIM ortaklarýna hisse baþýna 2 BSOKE hissesi mi verecek?.. versin...bu mirasyediler 85 milyonluk hisse için 170 milyon BSOKE alýr.. SANKO 43 milyonluk hisse için 86 milyonluk BSOKE alýr... BSOKE deki % 4 lük BTCIM den de hem mirasyediler hem SANKO önemsiz miktarlar alýr... Mirasyediler çoðunluðu kaybeder... Bu þekil birleþmeden En karlý SANKO ve Ý.T karlý çýkar... Dolayýsýyla bu ihtimal sýfýr...

BTCIM de olabilir mi?...
Mirasyediler ayaklarýna kurþun sýkmýþ olurlar...
2 BSOKE ye 1 BTCIM versinler...
SANKO, Ý.T. ve serbest dolaþýmdakiler, sen, ben, biz karþýsýnda: bu mirasyediler, þirket imkanlarýndan faydalanýp, hakký huzurla, sosyetede sanayiiici, iþveren diye geçinenler yerle yeksan yok olur...

Biraz uzun oldu ama...
Benim düþüncelerim bunlar...

Son söz... birleþme olmaz... BTCIM bedelli yapamaz... BSOKE de bedelliye devam...
BSOKE nin belli bir yüzdesi (kontrolü kaybettirmeyecek yüzdesi satýlabilir)...
Limanýn % 20 ya da %40 ý halka arz edilebilir..
Gerisi hikaye...
Bence...
BTCIM IN p/d degeri,BTSOKE nin yarisina dustu.Her iki hissedede dusus yasanmasina ragmen BTCIM deki oldukca abartili oldu.Hatta BTCIM den cikan paranin bir kismi BTSOKE ye girdi.Bunlara bir mana verebiliyormusunuz.Illaki bir sebebi olmali.y.t.d