Originally Posted by
abc1980
7 seneden beri Vakıf Emeklilik müşterisiyim , çok da memnunum . Allah' ın izniyle 19 Aralık ' ta 8. yıla gireceğim . 7 yıllık süreçte fonların getirisi % 92 . Bi ara % 114 ' e kadar çıkmıştı .
38 yaşındayım . Hayat şartları zor . İlerleyen yıllarda BES ile ilgili güzel gelişmeler olacağına olan inancım tam . 1 Mayıs 2008 yılından sonra sigorta girişi olanlar kademeli olarak 65 yılında emekli olacaklar. Kısacası emekli olmak , olsanız bile o emekli maaşı ile geçinebilmek artık ilerleyen yıllarda daha daha da zor hale gelecek . Bir de kirada oturuyorsanız " yandı gülüm keten helva " misali ...
Özellikle dikkat ettim. Bu BES sistemi hakkında bilgisi olmayan kişilerin atıp tuttuğunu , ön yargılı bir şekilde bu sistemi kötülediklerini gördüm / okudum .
Bu sistemi kısa ve öz anlatayım. Sadece Aylık katkı payı ya da Ara katkı payı ödemekle iş bitmiyor . Ödemiş olduğunuz bu katkı paylarını piyasa koşullarına göre doğru yatırım fonlarına yönlendirebilmek .
Kısacası " yüksek katkı payı " ödemekle iş bitmiyor . Küçük birikimlerin uzun vadede beraberinde büyük birikimleri de getirdiğini de unutmayın . Piyasa koşullarına göre doğru yatırım fonlarına yönlendirilirse tabi ki ! Sağlıcakla kalın .
Yer İmleri