Alıntı Originally Posted by abc1980 Yazıyı Oku
7 seneden beri Vakıf Emeklilik müşterisiyim , çok da memnunum . Allah' ın izniyle 19 Aralık ' ta 8. yıla gireceğim . 7 yıllık süreçte fonların getirisi % 92 . Bi ara % 114 ' e kadar çıkmıştı .

38 yaşındayım . Hayat şartları zor . İlerleyen yıllarda BES ile ilgili güzel gelişmeler olacağına olan inancım tam . 1 Mayıs 2008 yılından sonra sigorta girişi olanlar kademeli olarak 65 yılında emekli olacaklar. Kısacası emekli olmak , olsanız bile o emekli maaşı ile geçinebilmek artık ilerleyen yıllarda daha daha da zor hale gelecek . Bir de kirada oturuyorsanız " yandı gülüm keten helva " misali ...

Özellikle dikkat ettim. Bu BES sistemi hakkında bilgisi olmayan kişilerin atıp tuttuğunu , ön yargılı bir şekilde bu sistemi kötülediklerini gördüm / okudum .

Bu sistemi kısa ve öz anlatayım. Sadece Aylık katkı payı ya da Ara katkı payı ödemekle iş bitmiyor . Ödemiş olduğunuz bu katkı paylarını piyasa koşullarına göre doğru yatırım fonlarına yönlendirebilmek .

Kısacası " yüksek katkı payı " ödemekle iş bitmiyor . Küçük birikimlerin uzun vadede beraberinde büyük birikimleri de getirdiğini de unutmayın . Piyasa koşullarına göre doğru yatırım fonlarına yönlendirilirse tabi ki ! Sağlıcakla kalın .
Cok haklisiniz. Bende 2020 yilinin ilk aylarinda girecegim beklememin nwdeni tamamlayici emeklilik sistemini gormek, nasil planlanacak, ona gore gonullu bes mi yoksa yeni tamamlayici emeklilik sistemimi karar verecegim. Bu arada anladigim kadariyla biz kendi fonlarinimizi takip etmezsek ilgili sirketteki portfoy yoneticileri bizi telefonla konjonkture bagli olarak yonlendirmiyorlar..