EW işine pek aklım ermez. Ancak inananları var.
Mesela sn. JAS..


dün akşam vıop topiğinde 6785 iletide paylaşmış.

Ben hemen olacak demedin Sv Dostum. Ve yazdığım BIST ile ilgili değildi. Bir yöne saplandığım da yok. Şöyle ki:
Bu sermaye el değişimi her halükarda olacak. Yani Grand Cycle düzeltmesi gelecek. Şu anda iki olasılık var. Çok yüksek olasılıkla 4. dalga yapıyoruz. 4. dalgaların ne kadar komplex olduğunu da yazmıştım. Düzeltme alt sınırı da 11xxx de Dow'da. (Ama illa oraya gelecek değil, o sınıra kadar PYnin karar vereceği bir yerde taban bulacak). Bana göre 4. dalga krizin öncü ciddi sarsıntısıdır. Bundan sonra 5. dalga ile kriz öncesi son bahar yaşanır, sonra da kaçınılmaz küresel kriz ile sermaye ciddi oranda el değiştirir.
Yani demem o ki, küresel krizin hafif öncü sarsıntılarını 2008 de yaşadık. Deli gibi para basıldı. Ama bu paralar sadece borsaları şişirmekte kullanıldı. Borçlar deli gibi arttı. Balonlar oluştu. Balonları kontrollü indirme düşünüldü ama bu da siyasete takıldı. Şimdi öncü ciddi sarsıntıları yaşamaya başladık. ABD 10 yıllıkları hayal edilemeyecek seviyelere geldi, binde 5 gibi. Yarın daha ciddi bir durumda ne olacak, elde hangi müdahale yöntemi kaldı. Balon daha ne kadar şişirilecek. Dow'u getirdik diyelim 36000 e.
Sonra.
Yani düşüncemde aslında ciddi bir değişiklik yok, ben sürecin ABD seçimlerine kadar devam edeceğini, öncesinde ciddi bir düzeltme olmasını beklemiyordum, seçim sonrası çöküş diyordum, şimdi belki daha önce olabilir diyorum.
Süreç uzayabilir, kısalabilir ama sonuç değişmez. Bu balonlarla, bu borçluluk oranları ile uzun süre devam edilemez. Yeni bir dünya düzeni kurulacaktır. Bu süreçte gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeler ciddi acılar çekecektir. Bir kısmı ilk kez açlık ve savaş ile tanışacaktır. İktidarlar ve ülke sınırları değişecektir.
Yaşayarak göreceğiz.

Son olarak, lütfen EW konusunda bilgisi olmayan saçma sapan şeyler yazmasın, kendini komik duruma düşürmesin.

Bu da sn.kentufn akıllı para topiğinde sn JASın paylaştığı grafik..