Alıntı Originally Posted by teo6741 Yazıyı Oku
Adil fiyatın ne olduğunu biliyorum. O nedenle 6,50 olabileceğini yazdım. Aşağıya da açıklamayı koyayım.

SPK Başkanı Taşkesenlioğlu, bankacılık yasa teklifi kapsamında sermaye piyasasına güç katacak yeni düzenlemelere ilişkin Meclis Komisyon üyelerine bilgi verdi. Borsada son 30 günde oluşan fiyatların ağırlıklı ortalaması yerine "adil fiyat" uygulaması geldiğini belirterek, "Adil fiyat beş kritere göre belirleniyor. Sadece son bir aydaki fiyatların esas alınması burada muhtemel manipülatif ve piyasa bozucu işlemler neticesinde gerçek fiyatı, olması gereken fiyatı yansıtmaması durumu var. Buradaki temel unsur yatırımcıların haklarını korumak olduğu için sadece son 30 güne bağlı kalmadan, değerleme raporu dâhil, son altı aylık, son bir yıllık ve son beş yıllık fiyatların ortalamasından hangisi yüksekse onu uygulayıp yatırımcıların mağduriyetini giderme amacı taşıyoruz" diye konuştu.

Esas merak ettiğim güme gitmesin.

Örnek rakamlar üzerinden benim anladığım doğru mu.
30 ocak öncesi elinde hissesi olan biri olarak Sizlere sormak isterim.
Şuan beklenen değerleme fiyatının soda için 7.00tl Şiseninde 5.80 geldiğini varsayarsak (1 soda 1,2 şişe eder.) ve birleşme işlemininde 31 temmuz da yapılacağını bildirdiğini düşünürsek.
Bizlere 2 yol sunacaklar.
1. Adil Fiyat - Tahminim soda için çıkabilecek en iyi adil fiyat 6,50 civarıdır. (anladığım kadarıyla sadece 30 ocak öncesi hisse sahibi olanlar bu haktan faydalabiliyor.)
2. Birleşmeyi beklemek. - Burada açıklanan şişe fiyatı 5,80 31 temmuz itibariyle şişenin işlem göreceği fiyat mıdır? Yoksa şişe son işlem gördüğü fiyattan mı değişimler gerçekleşecek.( Esas can alıcı nokta bu bence)
slm

1-Adil fiyat 6.5 tl nasıl buldugunuz merak ettim açıkcası 8 aracı kurum hedef fiyatları en düşük 7.5 tl iş yat ile en yüksek 10.15 tl garanti yat

8 Aracı kurum 8.64 tl fiyat ortalaması soda için...

2-Şişe 5.8 tl nasıl buldunuz ? işlem gördügü fiyat önemi yok diyelim 1 sodaya 1.4 şişe verildi hesapta olan 10.000 soda 14.000 şişe dönüşmüş olacaktır