Aşı bulduk, ilaç bulduk gibi haberlerin çoğu hikaye. Hikaye olduğunu bildiği için piyasa da hiç sallamıyor zaten. Mutasyona uğrayan bir virüs. Öyle aha biz aşı bulduk deyince çözülmüyor malesef. Keşke bulunsa. Normal gribin bile 400 çeşidi var.

Yukardaki arkadaşın da dediği gibi sarımsak gerçekten çok çok özel bir besinmiş. Ben pek sevmem ama fakat iki gün önce grip oldum. Normal grip tabi ateşim yoktu :D
Herneyse bi sürü antibiyotik, grip ilaçları vs içtim hiç bir faydasını görmedim. Dün akşam hanım bikaç diş sarısak koydu önüme. Şunları ye bakalım dedi. Çiğ çiğ yedim onları.
Yedikten sonra ağzımı,boğazımı,dilimi,genzimi öyle bir yaktı ki gözümden yaş geldi. Kıvrandım resmen. Sarımsak acı olduğu için değil. Ağzım,genzim,boğazım enfeksiyon olduğu için sarımsak resmen ateş etti oralara.
Sonuç : yarım saat sonra ne geniz akıntısı, boğaz ağrısı hiç bir şikayetim kalmadı. Boğazım pamuk gibi oldu.

Böyle şeylere pek inanmazdım. Ama gerçekten sarımsak mucizevi bir bitkiymiş. Grip falan olacağınızı anladığınız anda çiğ halde yutun eğer yiyemiyosanız. Hatta her gün bir diş yutmak lazım.