Alıntı Originally Posted by HEG Yazıyı Oku
Ak yatırım raporundan
Ciro beklentisi 5.2 milyar.
Kar bekkentisi 208 milyon.
https://www.akyatirim.com.tr/raporlar.aspx?type=14

İlaç fiyatlarında Şubat ayında yapılan %12’lik zam ve
korona virüs salgını sonrası önemli ölçüde artan
satışlardan dolayı Selçuk Ecza’nın cirosunun yıllık %25
büyümesini bekliyoruz. Stok karlılığı ise bu sene daha
düşük olan ilaç zammı sebebiyle yıllık bazda daha az
olacak (2019’da ilaç zammı %26 olmuştu). Dolayısıyla,
1. çeyrekte FAVÖK ve net karın yıllık bazda sırasıyla %3
ve %18 daralmasını öngörüyoruz.

MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ak yatırımın ciro tahmini doğru olsun yeter bana, onların net kar tahmininden daha iyi geleceğine inanıyorum.
Başka bazı kurumların tahminini de görelim bakalım. Onlarda benzer ise, biz iyimser kalmış oluruz.
Çünkü çok sayıda kurum benzer tahminde bulunduğunda, araştırma departmanları genelde şirketten yönlendirici ve imalı mesajlar alarak yayınlıyorladıkları için inanmamız gerekiyor.
Ama ben selçuk eczanın operasyonel gider kontrolü ve optimizasyonunda çok başarılı olduğunu görüyorum. Oradan da bir miktar katkı gelecektir. Geçen yıla göre 2 temel aleyhte unsur var, biri bu yılki zam oranının daha düşük olması ( kur artış oranı az olduğu için) ama stok miktarı çok yüksek olabilir bu yıl. Diğeri ise vadeli mevduatlarından gelen finansman geliri faiz oranları düştüğü için azalması.
Ama bunların karı etkileme oranları da sınırlı. Çünkü ucuz stokların ne kadarının satıldığını bilmiyoruz. Kalanı 2. Çeyreğe sarkar.
Mart ayında, ilaçtan ziyade eczanelere tıbbi malzeme vitamin grubu vb. Gibi kar marjı daha yüksek ürünleri daha çok sattığını tahmin ediyorum.
Kar rakamı böyleyse acaba, mart ayında virüs salgınıyla paralel Sağlık bakanlığına tıbbi malzemelerrin bir kısmını bedelsiz veya karsız vermiş olabilir mi? Kar düşük gelirse sebebini mutlaka kurcalayacağız.

Bu arada, uzun vadeciler için pozitif bir yaklaşım ve senaryo;
ilaç fiyatları euro kuruna göre belirlendiğine göre, , bu yıl daha ilk çeyrekten itibaren kurlar çok yükseldi, yıl boyunca yüksek kalırsa, gelecek yılın şubat ayındaki ilaç fiyat artış oranı dolayısıyla stok karlarından yine şov yapar inşallah.

Ne güzel ki, ilk çeyrek karını 200 ün ne kadar üzerinde olur diye tahminlerde bulunuyoruz. Bilançolar tamamlandığında, Banka dışı kaç şirket 200 ün üzerinde kar açıklayabilecek bakalım. Gündemde kalmaya ve dikkat çekmeye devam etmeyi hak ediyor.