Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
Bence, son tarihi yaklaşan biraları, halka, bedava versinler.
Hem Tuborg, hem de Efes baya sevap kazanır.
Belki hayır duaları, hisseye de hareket getirir.

Almanya'da binlerce litre bira, bedavaya dağıtılmış.
Malum, Oktoberfest'de iptal oldu.

Daha önce dediğim gibi, halkın, markette, bira almasının önemi yok.
Otel, bar, pub ve restoranların alıma geçmesi lazım. (meşrubat ve meyve suyu için de geçerli)

Bu önerim beğenilmediyse, ikinci bir önerim var :
Şirketin ismini, Anadolu efes yerine Anadolu içecek yapsınlar.
Faizsiz banka gibi.
Malum yaşadığımız ülke, artık böyle bir ülke oldu.

Buda mı beğenilmedi !!!
O zaman son bir öneri.
Madem küçük yatırımcı doldu hisseye.
Hep beraber marketlere gidiyoruz.
Yaz geliyor.
Kasa kasa bira alıyoruz.
Birlikten kuvvet doğar.
6 aylık bilançoyu uçuralım.
Ama sanırım, yabancı, bilançoya bakmıyordu, değil mi ? Müşteri varsa, ne var ne yok satıp kaçıyordu.
Güzel kardeşim önerilerinin hiçbirini beğenmedim. Öncelikle

1. çeyrek sonuçlarına göre AEFES cirosunun dağılımı:
Türkiye bira: 700 milyon lira
Yurtdışı bira: 6.2 milyar TL
Coca Cola: 2.6 milyar TL

Göreceğin üzere sıkıntı "bira" değil, özellikle Türkiye'de "bira" değil.

Kişi başına yıllık bira tüketimi Almanya'da 100 litre, Türkiye'de ise sadece 13 litre.

Yani Türkiye'deki bira üreticileri "yüksek stok" ile yakalanmamıştır bu krize. Almanya'da muazzam bir sirkülasyon olduğu için çok yüksek stokla yakalandıkları aşikar.

Şirketin adını "anadolu içecek" yapmanın hiçbir anlamı yok. Efes bir bölge adı. Anadolu Efes yine 2 farklı bölge adının şirket ismi hali. Anadolu Efes'in ürettiği bir çok bira markası var bunlardan biri "Efes Pilsen"

Küçük yatırımcı olarak bizler biraları alalım diyorsun. Herkes kendi hissesi kadar bira alsa kaç hektolitre bira almam lazım biliyor musun? Ölene kadar bitiremeyeceğim miktarda bira eder.

Üzgünüm ama benim önerim halen en mantıklı öneri gibi görünüyor. Hayırsever bir işadamı çok değil sadece %10 prim yaptırsa şu kağıda ve 19'lu seviyelere taşısa şu mübarek günlerde bayram öncesi büyük dua alır son 1 ayda hisseyi toplamış KY'den. Eğer burayı okuyan hayırsever bir işadamı varsa sesleniyorum; bak beyim, sana iki çift lafım var. koskoca adamsın. paran var, pulun var, herseyin var. binlerce kişi calışıyor emrinde. yakışır mı sana ekmekle oynamak? yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu çocuğu, bayram günü aç bırakmak? anlamıyor musun beyim, bu KY bu şirkete sahip çıktı ama ben boşuna konuşuyorum. sevgiyi tanımayan adama, sevgiyi öğretmeye çalışıyorum. hıh, sen, büyük patron, milyarder, fabrikalar sahibi bey! sen mi büyüksün? EVET SEN BÜYÜKSÜN. GÖSTER BÜYÜKLÜĞÜNÜ lütfen please.