Alıntı Originally Posted by leemorgan Yazıyı Oku
genelde forum izlerim pek az yazarım ama bunu yazmadan gecemeyeceğim,

teknoloji sektoru almış başını gidiyor, 1.8 milyar doları oyun geliştirici bir türk firmaya bir anda basabiliyorlarsa bu pazarda oyun geliştirici guvenlikci vs herkese gelecek var demektir

https://www.dunya.com/sirketler/amer...-haberi-471637

boyle bakınca krontun ne kadar ucuz olduğu görülüyor

abd de borsaları sadece 6 şirket taşıyor, FAAANM (facebook, amazon, alphabet, apple, netflix, microsfot) bunları endekslerden çıkar abd endeksleri hala sürünüyor aslında.

bir oyun geliştiri firmanın değeri 1.8 milyar dolar(100 kusur çalışan)

koskoca tofaş binlerce çalışan piyasa değeri 1.6 milyar dolar

adalet değil bu ama gerçek

ben kron hisselerini 2-3 yıla 10-15 dolar arasına bekliyorum, bugun bu satın alma haberini görnce iyice bu yonde dusunmeye basladım, ve paylaşmak istedim.

bu devran dönmezse eğer.
Gerçekten çok güzel fiyata satılmış. 10 sene önce kurulan, 2 ana oyunlarının olduğu, bizim çalışanımız kadar çalışanın bulunduğu bir şirket. Yazılım, özellikle oyun dünyası böyle bir şey. Bir tuttu mu, gerçekten inanılmaz değerlere ulaşabiliyor. Startsup'lar da böyle. Ama tabi tutturabilmek önemli. Büyük çoğunluğu da başarısız oluyor.

Bizim ürün de başarısını aslında ispatlamıştır, tabi bana göre. Ama tabi bizim pazarımız, oyun pazarı kadar büyük değil. Ve oyun alanında pazarlama, bizimki kadar zor değil. Ama onların riski daha fazla, yeni oyunlar, rakipler çok daha hızlı bir şekilde önünüzü kesebilir.

Bu arada, Forrester, şirketleri cirolarına göre de sınıflandırmış. İlk kategoride, cirosu 80 milyon üzeri olan 4 şirket var. BeyondTrust, Centrify, Cyberark ve Symantec

İkinci kategoride, cirosu 25M ile 80 M arasında 4 şirket var. Son kategori ise cirosu 25 Milyon altında 9 şirket var. Bizim ciromuzun 10M civarı olduğunu hatırlayın.

Şimdi 5 sene sonra madem ilk 5'te olma hedefimiz var, bu şu demektir: Ciromuz 5 sene sonra en az 80 Milyon dolar olmalı. Yani 550-600 milyon lira kadar.

Şu anki ciromuz 60 milyon civarı.

5 sene sonraki hedefimiz, en az 550-600 milyon. Siz, isterseniz, buna bir de pazardaki büyümeyi ekleyebilirsiniz

Tabi hedefleri ne kadar tutturabilirler bilemiyoruz.

Yatırım tavsiyesi değildir.