Arama sonucu : 8042 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Tuhaf bir trend başlamış. Faiz oranımız şu diyor banka. Sonra, ''bu kadar miktarını nemalandırmadan, bakiyende tutacaksın ama'' diye bir önşart koşuyor. ( bazılarında az bazılarında çok ) Ya da şu meblağdan sonrasına faiz işletilecek. Atıyorum 5 bin liraya faiz yok, 10 bin liralık kısma faiz yok vs. gibi. Niye ? Eğer öyleyse niye reklamında söylemiyorsun bunu.

8 bin lira para yatıran adamın 4 bin lirasına faiz işletmiyor diyelim ki ve bu adam %10 faiz aldığını sanıyor, halbuki %5 alıyor. 40 bin lira yatıran adam %9 alıyor %10 aldığını sanıp.

Yani bu durumda toplam para üzerinden faiz sonuç olarak düşüyor. Çünkü ben o istediği kısmi bakiyeyi de nemalandıracaktım onun rakip bankasında.

Bu durum yanıltıcı, tüketiciyi kandıran bir durum gibi çarpıyor gözüme. Faizimiz şudur !! diye reklam yapıyor. Ancak hayır faizin o değil. Çünkü sen mudinin tüm parasına o faizi vermiyorsun. Paranın bir kısmını koy yatsın boş boş, kalanına o faiz diyorsun. Toplam para üzerinden de faizin o olmuyor.

Yani bu mantıkla %100 faiz diye reklam verip, bakiyenin %90'ı nakit orada bekleyecek, kalan miktara bu oranı vereceğiz diyebilirsin. Toplam oran %10 eder ama ver reklamı %100 faiz diye...
    Kelime oyunları yapıyorlar ve buna sen ne yapıyorsun diyen bir üst kurum yok.
    Son düzenleme : hellistheothers; 26-06-2020 saat: 11:10.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •