-
Akşam ekonomi kanallarını izledim. siyonist bankalarla bizim devlet kurumlarımı kapışıyor, bilgi alabilmek için.
ekotürk kanalı maalesef gece olaya fransız davrandı. Olayın arka planı ve gerçekleri anlatabilirdi.
Geriye siyonist bluumberg kanalı kaldı onu seyrettim. Onlarda malum olaya siyonist gözlükleri ile baktılar. "yabancı bankaların istediklerini vermemiz gerekiyor" fikrini dolaylı ve teknik yollarla anlattılar. Tarafsız olamadılar.
Görünen oki, olay siyonist bankaların işi.?
TR den kazançları azalınca, Türkiye ve dünyadaki güçlerini kullanarak bizim ülkeyi ve devlet kurumlarının burnunu sürtüyorlar, istediklerini alabilmek ve daha çok kazanabilmek için.
Öyle alıştırmışsın.
ege hoca yine güzel şeyler anlattı, "enflasyonu düşürmek için maaşları düşürelim" demediği zamanlarda anlattıklarını dinlemek büyük keyif.
asaf hoca da maalesef aynı görüşteymiş ama dolaylı yoldan anlatıyor. "enflasyonu düşürmek için talebi düşürmek lazım" diyor. Talebin düşmesi için milletin az ürün alması gerekir, buda milletin geliri düşük olmalı anlamına gelir, sonuç: maaşlar azalacak.
Maaşlar azalınca fabrikalar kime satacak.?
İhracat.
Ya ihraç ettiğin ülkelerdede sizin gibi sömürge kafalılar var ve oradaki maaşlarıda düşürmüşlerse.? Yok o ülkeler iyi maaş veriyorlar, biz vermeyelim. Bizim halk insan gibi yaşamasın, köle gibi yaşasın.
Tabi bunun hiç bir mantığı yok, zaten bu 2 adamda akademisyen ve öğrencileri var. Bende işletme eğitimi aldım 4 yıl ve bana öğretilen ise şuydu.
"enflasyon olmaması için tam rekabet olmalı ve devlet rekabet şartlarını sağlamakla görevlidir."
"tam rekabetin olabilmesi için adalet gereklidir, şirket kayırmayacaksın."
"tam rekabetin olabilmesi için ülkede hukuk egemen olmalıdır."
"tam rekabetin olabilmesi için, devlet rekabetin olmadığı yerlerde devreye girmeli, teşvik ve desteklerle yeni şirketler yaratmalı gerekirse kendisi önderlik etmeli. Rekabet yaratılana kadarda kartel ve tekel oluşumunu engellemeli."
Bunlar olduğu zaman, şirketler daha verimli çalışmak zorunda. Daha kaliteli malı daha ucuza üretmek zorunda.
Daha kaliteliyi daha uygun fiyata üretebilmek için ar-ge yapmalısın. Olabildiğince çok kendin üretmelisin, ithal etmemelisin.
İşte o zaman enflasyon düşer hemde ülke ilerler.
Hem ithalat azaldı, hem fiyatlar düştü, hem teknolojin ilerledi.
Olayın maaşlarla alakası yok, maaşı vereceksinki o insanların fazla parası olsun, fabrikalarda üretilen ürünü alabilsin.
Bana üniversitede 4 yılda öğretilen bu.
ege ve asaf hocalarda aynı şeyi öğretmiyorlarmı öğrencilerine.?
TV lerde anlattıkları ise tam olarak rekabeti baltalayıcı şeyler. Öğrettiklerine ters. Tabi öğretiyorlarsa.
Belkide "devleti olabildiğince teşvik ve destek alarak sömüreceksin, çalıştırdığın işçileri olabildiğince çok sömüreceksin" diye anlatıyorlardır. Tabi teknik terimlerle, genç beyinler anlamasın diye.
ben mezun olduktan sonra devirmi değişti.?
Bu hocalar şirketler, çalışana az para versin, devlet teşvikleri ile yaşasın, şirket zora girince yine devlet kurtarsın, rekabet olmasın, ar-ge yapmasınlar, parça ithal etsinler istiyorlar. rahat yaşamak istiyorlar. Zor istemiyorlar.
asaf hocayı bilmiyorum ama ege hoca öğretmenliğinin yanında şirketlerde yöneticilik ve danışmanlık yapıyor, patron larla aynı
masadalar.
Patron ağzından konuşuyorlar ama gençleri zehirliyorlar.
.
Son düzenleme : alicemal; 07-08-2020 saat: 09:15.
Sebep: coat style
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri