ONS altın, 2.2 lik paketin iptali ile beraber bir miktar satış yedi. Buralarda tutunmaya çalışıyor.

DÜn, USD ise biraz değer kazandı.
Paketin iptali abd ekonomisinin hızlı yükselişinide yavaşlatacak deniyor. Paket tamamen finans kesimine olsaydı, abd ekonomisine zararı olurdu, çünki o para ekonomiye direk girmiyor. Çoğu para piyasalarında kalıyor.

Bu pakette ise halka dağıtılacak kısım var. Bu para direk ekonomiye giriyor ve tüm kesimleri hareketlendiriyor. Halk eksik yaşadığı için, ekstra gelen para anında ihtiyaçların alınmasında kullanılıyor. Bu konuyu daha önce detaylıca anlatmıştım.

ONS altını yukarı götürecek sebepler olduğu kadar aşağı götürecek sebeplerde var. Bazen tek sebep hem aşağı hem yukarı baskı yapıyor. Örneğin USD trilyonu basımı.
2.2 trilyon piyasaya girerse, USD diğer paralara göre bollaşır, bol olanın değeri düşer kuralı ile USD değeri düşer, negatif korelasyonlu Ons altın değeride yükselir.
Diğer açıdan, 2.2 trilyon piyasaya girerse, paranın bir kısmı halka dağıtılacağından abd ekonomisi hareketlenir, verileri daha hızlı düzelir, abd ekonomisi diğer ülkelere göre değer kazanacağından USD ninde değeri artar, negatif korelasyonlu ons altın düşer.

Aynı 2.2. trillyon, hem altını düşürüyor, hem artırıyor.
Ne açıdan bakacağınıza bağlı.

ons bu sebeple 1890 civarında bocalamış olmalı, yön tayin etmeye çalışıyor.

Tabi benim bakmam önem taşımıyor, önemli olan ons altın spekülatörlerinin bakış açısı.? Neye karar verirlerse, KISA VADEDE ons altın o yöne gidecek. Ons altındada hem global dev finans kurumları hemde devlet merkez bankaları yani devletler var. Spekülatörü çok. Ana belirleyici ise London devletindeki 5 siyonist banka.

Bence dün de yazdığım gibi kısa vade için ons da yön yukarı olacak.
EK: Ben bu yazıyı yazarken hafiften çıkışa başlamış.