-
BIST dün gaz haberi ile hem yükselmiş hemde acaip bi işlem hacmine ulaşmış. tupras önderlik etmiş. Tabi gaz olayı ile alakalı.
ayhan üç beş gün önce gaz da gaz deyip duruyordu, demek bunu kast etmiş.
Gaz olayı 320 milyar m3 den 400 milyar m3 e çıkmış diye yazıyor bazı gazeteler.
tayyip bugün açıklama yapacak.
Gaz olayı iyi haber tabiki ama kötü haber bulunan gazın yine birilerini zengin etmek için kullanılacağı. Bu ülkenin düşmanı gibiler.
Zaten ben gürcüyüm diyordu adam. Bunla kolkola yürüyenlerde bu ülke vatandaşlarından nasıl nefret ettiklerini anlatıyorlardı. Hali ile yaptıklarıda doğal görünüyor. Tabi bu kafada yetiştirilmiş insanlar için.
BIST de bugün işler karışık. Dünki hacim ve yükseliş doğal olmadığı için, bugün Yeşil de kapatabiliriz kırmızıda.
---
Ons altın gece biraz düşmüş, şu an toparlamaya çalışıyor.
abd yeni paketle ilgili gelişme yok, ons da ne yapacağını bilmiyor durumda. Alıcıların çok hevesli oldukları açık. Satıcılar ise yaklaşan aşı ve yükselen ekonomiler sebebi ile ons yükseldikçe vuruyorlar kafasına.
Avrupada ülkeler içinde bölgesel kapamalar devam ediyor. Direk ülke kapamayada geçilebilir. Ülkeler kapanırsa bu ons altın için yükseliş fırsatı olabilir. Ülkeler kapanmışsa ekonomiler kötüye gider, kötüye giden ekonomiler sebebi ilede hisse borsalarından, alternatif borsalara kısa vadeli kaymalar görülebilir. ons altında elternatif bir alan. Ayrıca hızla yeni trilyonluk paketler açıklanır buda para bolluğu demek ve altına da yarar.
Aşıya yaklaştığımız için 2bin lere yaklaşamıyor, çünki "aşı geldiğinde ekonomiler yükselecek". diye hesap edilebilir.
Virus vakaları ve bölgesel kapamalar korkusu ilede altın a talep devam ediyor, çünki ekonomiler tekrar düşüşe geçebilir.
Aşağı yukarı dalgalanıp duruyor. Long ada yeterince beklerse kazanç imkanı sunuyor, short ada.
Bugün, paket ortada olmadığı için EUR/USD paritesine göre hareket edebilir. EUR/USD ise, bugün abd ve ab den yeni bir gelişme olmazsa, teknik hareket eder diye düşünüyorum.
---
Sonuçta BIST bugün gaz olayı sebebi ile geniş dalgalı geçer, nasıl kapar bilemiyorum. Bir kaç haftalık vade için ise avrupada bölge kapamaları, ülke kapama ihtimalinin çok artması sebebi ile BIST de yeşile yüksek oynanmaması mantıklı olur benim açımdan. Zaten long a pek yüklenmiyorum.
Ons altın ise biraz düştükten sonra dip çalışması yapar ve yukarı döner diye hesaplıyorum. Shortları kapatıp longa geçmeye çalışacağım.
Son düzenleme : alicemal; 15-10-2020 saat: 09:20.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri