ons altında yeniyiz, tabi neye göre nasıl davranıyor öğrenme aşamasındayım.

Geçmişte aldığım ekonomi eğitiminden dolayı kabataslak neler döndüğünü biliyorum ancak detay bilmiyorum, tecrübe az, sonradan yaptığım meslekte para piyasaları ile alakalı değil.

Hali ile bende öğreniyorum.

ONS altının EUR/USD paritesinden etkilendiğini biliyordum ancak bu kadar göbekten bağlı olduğunu bilmiyordum.

İki grafiği üst üste koydum, resmen ikiz gibiler.

Sadece trilyonluk teşvik paketleri dönemlerinde biraz ayrışmışlar.

Sonra biraz anlamını düşündüm, ons altın NEDEN EUR/USD paritesine göre hareket ediyor.?

Ekonomik bir açıklaması yok.

abd güçlü olduğu için, dünyadaki herşeyi kendi emrine almaya çalışmıyormu.?

Çalışıyor, başarmış durumdada. USD kullanmayanın kafasını kesiyor. Saddam, Kaddafi taze örnekler.

ons altınıda USD ye bağlamışlar.

Ünlü ırkçı, seri katil, soykırımcı siyonist ne diyor.? "Para kontrolu bende olsun dünyayı yönetirim."

abd ve ingilizteredeki para basma yetkisi bu sebeple siyonistte ve bırakmıyorlar.

Peki neden bir FON çıkıpta "kardeşim ben siyonistin bu oyununu oynamak istemiyorum, pariteye bağlı alıp satmayacağım, ons u ilgilendiren arz talep koşullarına bağlı ons altını alıp satacağım" dese ne olur.?

Bir askerin savaş esnasında, "kardeşim benim bu orduya karşı savaşmam için sebep yok, suçlu diğer ordu, diğer orduya karşı savaşacağım" demesine benzer. tek başına gidip başka ordu ile savaşman gerekir.

Hali ile tüm dünya mecburiyetten abd nin bu oyununu oynuyorlar olsa gerek.

İşin kötü yanı EUR/USD paritesini tahmin etmek çok zor. Başlıbaşına bir meslek bu pariteyi tahmin etmek işi.

Her neyse, para piyasasını kapatıp, akşam 16:30 da abd piyasasının açılmasını bekleyeyim. abd piyasasıda ons altın satarsa, o zaman bir karar almam gerekecek. pariteye kafa yormak işime gelmez. Dağıtırım iyice.