Alıntı Originally Posted by kartopu Yazıyı Oku
otokar bu şirketlerle kent kartonsan konya bfren egeen ile kıyaslama olmaz bunların fiyatları uçmuş fiyat olarak geleceğinin geleceğini satın almışlar bu görmüş olduğu fiyatları 5 / 6 senede tolere etmesi zor bürüt ve esas faaliyet karları çok düşük ciroları sermaye ye oranları ile çok pahalı fiyat kazanç oranları çok çok yüksek bu fiyatlarla kendini 50 / 60 / 70 senede bile amorti edemezler bedelsiz vermesi şirketin değerini artırmaz . ama otokar yatırımların çoğunu yapmış geleceği çok parlak almış olduğu yurt dışından siparişlerle yeni gelecek ihale ve siparişlerle ve tulpar tank siparişi geldiğinde sabrı olup da elinde olanlar kazançlı çıkarlar alan büyük oyuncular bunları bildiği için geleceğini satın alıyorlar almak için her türlü tezgahı oyunları oynuyorlar en az 2 sene beklemeyen çok bir şey kazanamaz 2023 yılını görmesi lazım kazanmak için
yatırım tavsiyesi değildir
https://www.savunmasanayi.org/ister-...otokar-tulpar/
Sn. kartopu, yazdıklarınızın altına imzamı atarım. Ancak, şunu bilin ki güncel fiyat hareketi tamamıyla bedelsiz potansiyeli olan firmaların hareketlenmeleriyle bağlantılı. Otokar'ın temel beklentileri geçen senede vardı ama fiyat nereleri gördü. Ben; 23 senedir savunma, havacılık ve uzay sanayinde çalışıyorum. Otokar'ın ürünlerinin neler olduğunu, savunma sanayi ürünlerindeki FAVÖK sonrası kar marjını, mevcut hükümetin Otokar'dan ısrarla hiçbir şey almamasını vb. yakinen takip ediyorum. Önce belediyelerdeki ambargo kırıldı, çok yakın bir gelecekte de liyakatin, rekabetin yaşandığı ihalelerle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarının karşılandığına tanık olacağız.

Çok uzatmayayım, bugün TL bazlı tarihi zirvemizi yeniliyorsak inanın Kartonsan'ın ateşlediği fitil sayesinde. Benim için sebep çok önemli değil. Hak ettiği yere yükselsin de hangi parametreyle yükselmiş önemli değil.