Alýntý Originally Posted by roxette Yazýyý Oku
komutan logar nickli kiþi , genelleme yaparak öðretmenlerin pandemide iþe gitmemeyi iþlerine geldiði gibi kullanarak sosyal medyada kullandýklarýný belirtti. Bir süre ek iþ yaparak , pandemide de iþe gitmeyerek , oluþan maddi kayýplarýný karþýladýðýný , buna çanak tuttuðunu anlattý. dimitris , genelleme yapmasan babýnda yazdý , o da aslýnda genelleme yapmadýðýný ama verdiði cevapta hala genellemeye devam etti , bunu desteklemek için de saðlýkçýlar , polisler in pandemi þartlarýnda nasýl çalýþtýklarýný anlatarak öðretmenlere bi anlamda ne zýrvalýyorsunuz , sözüm ona iþe de gitmeyerek maaþ alýyorsunuz dedi. mrfatih nickli arkadaþ ta , hocam maaþ yetmiyor mu diyerek , ne diye hem evde oturuyorsunuz hem de ekiþ yaparak gelir elde ediyorsunuz diyerek ve genelleme yaparak öðretmenleri hor gördü.
Ne þartlarda ders verdiðiniher gün gördüðüm öðretmen eþimden dolayý bu olay beni yaraladý. Yanlýþlarýný yüzüne vurdum.

uzatmak istemem hiç bir konuyu , ama bizim haným mesela , hergün 8,30 dan 13,00 e kadar ders veriyor zoom dan. Çünkü çocuklar 13 - 16 arasý dýþarý çýkma izini var. Daha önceden 09-15,30 arasý non stop verirdi.
Bütün öðretmenler bu iþten muzdarip. Öðretmenin iþi okuldur , öðrencileridir. Her gün gece 1 lere kadar ertesi güne hazýrlýk yapar. Okula giderken hiç ama hiç böyle deðildi. Ýlk baþlarda öðrencileri ile dersin ilk 5 dakikasýnda karþýlýklý hüngür hüngür aðladýklarýna þahidim , o küçücük çocuklarýn hýçkýrýklarýný yan odadan her gün duyuyorum. Eðitim sadece dersi anlatýp geçmek deðil ki , belki anne-babasý kadar o çocuða sevgi ve þefkati de vermektir. Ders den sonra akþama kadar cep telefonu inanýn abartmýyorum durmuyor , bir veli kapýyor diðeri açýyor. Çok hassas günlerden geçiyoruz. Akþam 9 ile gece 1 arasý da ertesi güne hazýrlýk. 8,30 dan gece 1 e kadar bir mesaisi var hanýmýn.

Ondan sonra komutan logar diye biri çýkýyor , pandemide ev de kalmanýn öðretmenlerin ne kadar iþine geldiðini , gözleriyle gördüðünü iddia ettiði bir sürü örnekler vererek ve tamamen genelleyerek anlatýyor da anlatýyor. mrfatih diye biri de çýkýyor , maaþ mý yetmiyor hocam diye maddi olarak aþaðýlýyor ,üstelik bunu diyen yýllýk 500 K civarý yýllýk faizi beðenmeyen birisi.

Ýnsan delleniyor. Bilmiyorlar ki , zoom a giremeyen , bilgisayarý , cep telefonu olmayan öðrencilerine , býrak aldýðý 26 yýldan sonra 5300 tl maaþý , cebinden üstüne para da vererek her ay bir-iki öðrencisinin bu ihtiyaçlarýný karþýlayan nice öðretmenler var (yazmak istemezdim bunlarý ama toplum bunlarý da bilmeli)
Konuyu kiþiselleþtiriyorsunuz. Pandemi dönemi hassas bir dönem.

Kimi insanlar zorunlu olduðu için iþyerinden çalýþýyor, kimisi evinden çalýþýyor. Evinden çalýþabileceði halde iþyerine getirilen insanlar var. Ýnsanlar tedirgin ve gergin

Herhangi bir meslek grubunu belirtmeden söyleyim. Yazlýk yerden sosyal medya paylaþýmý yapan, uff evde çalýþmak çok zormuþ diyen, iþler çok yoðun diye þikayet eden insanlar var.

Bunu gören kurye, saðlýk çalýþaný, bankacý, market personeli, fabrika iþçisi, adliye personeli, iþsiz vs vs ne hissediyor sizce.

Zor bir dönemden geçiyoruz. Herkesin kendinden daha kötü þartlarda olanlarla empati kurmasý gerekiyor. Dayanýþma içinde olmasý gerekiyor.

Eþiniz iþini hakkýyla yaptýktan sonra, insanlarýn ne düþündüðüne takýlmayýn. Size hak ettiðiniz deðeri öðrencileriniz verecektir. Ben yýllar geçmesine raðmen hala saygý ile anýyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi