BIST hisse ve USDTRY, 10-11 aralığı beklemeye devam ediyor.

Yanlız hisse bölümünde şunu gözlemliyorum. Yabancılar satmasa, diğe büyük oyuncuların realizasyone filan niyeti yok gibi. O kadar hacim, o kadar rekor, hala yukarıyı düşünüyorlar.

Yoksa bu yabancı satışıyla çoktan 1100 leri görmüştük.

11 aralık olmasa, son 3 haftayıda yabancılar alışla geçirdi. Yüksek alış yaptılar.

---

ONS da ilginç durum. Dün akşam yeşil kobra yı görünce "herhalde paket onaylandı, tepe bulayım short alayım" dedim. Emin olmak içinde haber taradım. TR de olmanın dez avantajı, abd paketi ile ilgili bilgi bize saatler sonra gelebiliyor.

TR ekonomi kanallarında bişey yoktu, abd bluumberg.com sitesine baktım. trump, "paketi onaylayabilirim", biden da "bu paket haricinde birde ocak ayında paket gerekiyor" demişler. Böyle bir haber vardı.

Bu sabah TR kanalları, abd de teşvik çıkmaza girdi deyince şaşırdım tabi. Tekrar abd sitesine girdim, baktım dün akşamki haber yok.

İmdi kararsız kaldım, short alayımmı? Almayayımmı.? TR kanallarının dediği gibi teşvik çıkmazamı girdi yoksa akşamki abd haber sitesinin dediği gibi "paket çıktı sayılır yenisine bakıyoruz" mu.?

ONS altının aşıdan çok trilyonlara tepki verdiğinide görmüş olduk. İngilterede alman aşısını vurmaya başladılar.

Her neyse.. ons u bir kenara bırakayım. Çok fazla yeşil ve kırmızı barlar var. Tüm gün para piyasası ekranı başında olmak gerekiyor bu kırmızı ve yeşillerden kazanmak için.

BIST hisse vadelide ilk long partiyi almıştım, 1300 e salınırsa ikinciyi alacağım, AB den yaptırım kararı çıkar BIST çakılırsada her zaman yaptığım gibi önce ağlamaya başlayıp BIST yönetimine çakarım " adisiniz olm siz" derim...

Du yaw. En iyisi, ikinci partiyi almayayım. AB de yaptırım çıkıp BIST çakılırsa ikinci ve üçüncü partiyi alayım. Ağlama durumuna geçmeyeyim.