Bende de BES var. Devam ediyorum. Þimdilik kýsmen memnunum. Fakat son geliþmelerden sonra BES i iptal etmedim ama BES prim ödemelerimi asgariye minimuma düþürdüm. Minimum ödemeler yaparak sisteme devam ediyorum. BES normalde çok iyi bir þey ama devletimizdeki bazý akýlsýz yöneticiler oyunun kurallarýný sürekli deðiþtirdikleri için sistemler kalýcý olmuyor. Normalde bir sistemi kurarken bir kere oturup dikkatli plan yaparsýn 50 sene bu deðiþmez. Ýktidar deðiþse de deðiþmez. Bizde hiçbir sisteme güvenilmiyor.

Türkiye de kayýtdýþý ekonomi çok yüksek oranda olduðu için kalýcý uzun sistemler kurulmasýný aslýnda devlet bizzat kendisi istemiyor diye düþünüyorum. Dünyada kayýtdýþý ekonomide lider ülkelerden birisiyiz. Bu sorunu kimse çözmek istemiyor nedense.

Alýntý Originally Posted by abc1980 Yazýyý Oku
Sayýn Sadecegrafik , birikimlerimin yarýsý BES altýn fonlarýnda ( gram altýn 105 TL ' den itibaren elime geçtikçe aldým ) . 8 seneden beri BES müþterisiyim .

Diðer yarýsý ise fiziki altýn olarak yastýk altýnda . Kýsacasý Bireysel Emeklilik Sistemi ' ndeki birikimlerim beni düþündürüyor . Finansal çöküþ ya da 1929 ekonomik buhrana benzer olayda BES birikimlerimde problem olur mu ? Bilindiði üzere BES birikimleri devletin güvencesi altýnda . Teþekkür ederim . Saðlýcakla kalýnýz .