Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
üstadım hafta sonu bahsettiğiniz ve yakında açılacak olan qinvest portföy katılım fonunun ktm'ye alternatif olarak görülebileceğini belirtmiştiniz. qinvestin değişkenleri de çok başarılı biliyorsunuz. bu fon, eib ve eic'in katılıma uyarlanmış hali gibi de düşünülebilir mi? ne dersiniz?
Bence düşünülebilir, tabi eib ve eic konvansiyonel bankacılık ürünlerini içeriyor, yeni açılacak fon ise katılım esaslı ürünler içeren bir fon olacak.

PDD izahnamesine baktığımızda,

Fon’un yatırım stratejisi: Fon portföyünün tamamı devamlı olarak Türk Lirası ve Döviz cinsi kira sertifikalarına, gelir ortaklığı senetlerine, gelire endeksli senetlere, katılma hesaplarına, altın ve diğer kıymetli madenler ile bu madenlere dayalı sermaye piyasası araçlarına, Borsa İstanbul tarafından hesaplanan katılım endekslerinde bulunan şirketlerin ve Danışma Kurulu tarafından katılım esaslarına uygunluğu onaylanmış olan yerli ve yabancı şirketlerin ortaklık payları ile borsa yatırım fonu katılma paylarına, Türkiye’de kurulu yatırım fonu katılma paylarına, gayrimenkul yatırım fonu katılma paylarına, girişim sermayesi yatırım fonu katılma paylarına, varlığa dayalı menkul kıymetlere, vaad sözleşmelerine, gayrimenkul sertifikalarına ve Kurulca uygun görülen diğer faize dayalı olmayan para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılır.
Fon portföyüne yapılacak işlemler borsada veya borsa dışında Tebliğ ve Kurul’un ilgili düzenlemelerinde yer alan esaslara uygun olarak yapılır. Fon Portföyüne yapılacak kira sertifikası ve kıymetli maden işlemlerinde aynı gün valörlü ve/veya ileri valörlü işlemler dahil edilebilir.
Fon toplam değerinin %80’i ve fazlası yerli ve/veya yabancı ihraççıların yabancı para cinsinden para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılamaz.
Fon portföyü, işbu izahnamenin I ve II numaralı eklerine göre Qinvest LLC ile Kurucu arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde oluşturulan “Danışma Kurulu†tarafından uygun görülen araçlardan oluşturulacaktır.
Asgari ve Azami sınırlamalara baktığımızda, önemli varlıklar olan, Hisse senedi, tl kira, döviz kira, altın'da 0 ile 100 arasında geniş özgürlük tanınmış, ne derece kullanırlar bilemem.

Fonun eşik değeri “ BIST-KYD 1 Aylık Kar Payı TL Endeksi †şeklinde belirlenmiştir.
Eşik değeri düşük tutmaları nedeniyle, beklentimi yüksek tutmuyorum. Yatırımcı Bilgi Formunda, Risk ve Getiri Profili "4" olması nedeniyle beklentim KT Portföy'ün KTM ile rekabete girebileceğini düşünüyorum. Değişken fon kategorisinde, katılım olarak benim gördüğüm bir KTM vardı, sanırım Azimut GLS fon'da var ama, içeriğinde hisse senedi bulundurmuyor olması lazım, eşit ağırlıklı döviz ve TL cinsi kira sertifikaları taşıyor. Albaraka Rbk katılım fonu'da var ama bu fonu ben değişken katılım olarak değil, döviz kira sertifikası fonu olarak görüyorum.

Özetle PDD Qinvest Katılım Fonu, faiz hassasiyeti olup, orta vadede orta risk alabilecek durumda olanlara, piyasalara fazla vakit ayıramayacaklara, katılım bankalarının kar payı getirileri üzerinde makul bir getiri hedefleyenlere bir alternatif olacağını düşünüyorum.