-
ayhan geçenlerde araba fiyatları uçtu gitti, sen uzak kalmışsın demişti. O zaman bakmamıştım ama şimdi boş vaktim vardı bir baktım. Aslında boş vaktimde yoktuda, aklıma takıldı.
Geçen yılsonu Aralık ayında Clio nun bir modelinin fiyatı 137.000 di.
Aynı arabanın aynı modelin, yaklaşık aynı motor ve donanım paketinin şu anki fiyatı 227.000.
%65 zam.
Bu aralıkta enflasyon devlet verisi ne artmış. %14
Doviz ne kadar artmış. %28
Geçen aralıktaki arabanın fiyatına doviz ve enflasyonu ekle, üzerinede %23 ekle, şu anki fiyat 227.000 ediyor. Ki arabanın tamamı ithal değil, yinede doviz artışını tam olarak yansıttım. Normalde maliyet hesabına yansıtmamam gerekir.
Yani açıklayamayacağınız bir zam yapmışlar. maliyet artmış, o maliyetin üzerine fazladan %23 eklemişler.
Bu araba yerli üretim denen cinsten ve reno nun yurtiçi üreticisi devlete bağlı firma.
Bu yıl Covid nedeni ile araba satışları düştü. Satışı düşen ürün ne olur.? Fiyatı düşer.
Bizde ne olmuş.?
Fiyatı düşmemiş, normal artmış, Üzerine %23 kazığıda eklemişler.
İstediği fiyata satar bana ne değilmi.? Alan varsa ben ne karışıyorum.
Eğer benim cebimden yardım almasaydı, istediği fiyata satardı, benimde bişey deme hakkım olmazdı.
Bu namussuzlara 2 yıl önce 3.2 milyar TL teşvik verildi.
Bu sene ford firmasına sanırım 10 milyar TL civarında teşvik verildi. Hesap yapılsa daha çok çıkarya, tahminimi yazdım.
Halkın cebinden bu firmalara veriyorlar.
O zamanda eleştirme hakkımız oluyor. İstediğimi yazarım.
Açıkça Kazık atan firmaya hiç bir ahlaklı ülke halkın parasını vermez.
Veriyoruz.
O zaman insanın aklına karanlık şeyler geliyor. Hiç bir normal zekaya sahip insan, namuslu dürüst insan, böyle bir firmaya devlet kesesinden teşvik vermez.
Bu kazıkçı firmalar nasıl oluyorda milyarlarca lira teşvik alabiliyorlar.?
Bu teşviğin kararı veren insanın, ya bu ülkeden, ekonomiden, otomotiv yapımızdan bi haber olması lazımki adamların yüksek maaşlı yüzlerce danışmanı var. Onlarıda bizim cebimizden besliyorlar.
Yada bu teşvik olayı temiz bir olay değil.
İnsanın aklı hayali almıyor.
Bu kazıkçı firmalara verilen teşviklerle, bu ülkede sıfırdan 10 tane yeni araba firması yaratırdın.
Bizim paramızla TOGG denen garabeti yarattın. Oda hedef kitlesi olarak mercedes, BMW ve Audi firmasının müşterisini belirledi.
Sıfır tecrübeli devletten beslenen 4 babayiğit, tayyibin emri ile 100 yıllık Alman firmalarını kendine rakip olarak belirledi.
togg konusu çok ayrı konu. Tamamen halkın vergilerini cukkalama projesi. Sırf hedef kitlesine bakman, adamların ciddi iş yapmadığını, akıllarında başka şeyin olduğunu gösteriyor. Devlet parası ile kurdular. yarın battı diyecekler. Sırf arsası onlara kalsa yeter. Kimbilir ne hesapları var.
İnanamıyorum bu olanlara. Böyle bir ülkede yaşadığıma inanamıyorum. nereye baksan rezillik fışkırıyor.
---
İmdi yağsın oylar bakiim. 
Tamam yağdırmıyorsunuzda, şöyle şırıldasa olmazmı.?
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri