tüm arkadaşlara iyi akşamlar dilerim...
geçen aylarda yaptığı iş itibarıyla özellik arz eden belki de borsada o işi yapan başka şirket olmayan şirketleri biraz araştırmıştım... son dönemde de investing ve tradingview'den verimlilik konusuna biraz bakmaya çalıştıım... şirketin geliri/özsermaye ve net kar marjı şeklinde iki ana filtre belirledim... bunların yanına cari oran ve kısmen serbest nakit akışına baktım... bunların yanında şirketlerin ihracat oranlarına da bakılabilir çok amatörce ve çok yüzeysel bir araştırma oldu yine...
buna göre : vertu, algyo, egeen, jantsa, gmizp, alkim , deva, psdt, ardyz, kontrolmatik,gedza, goody, kront, orge, bilici, fonet, link, özkgyo, gsdho, maalt, eczyt gibi şirketler dikkatimi çekti paylaşmak istedim..
kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak değil dikkate alınabilecek bir filtre leme yöntemi bir fikir oluşturması açısından forumda paylaşmak istedim, dediğim gibi çok üstünkörü bir araştırma oldu hatta belki de yanlış sonuçlar içeriyor bile olabilir...
kesinlikle bu şirketleri öne çıkarma rakiplerini kötüleme gibi bir amacım bulunmuyor ben sadece verimlilik konusunun da önemli oldğunu düşünmeye başladım bir şirketin 50m ile ettiği karı başka bir şirketin 100m ile etmesi gibi konular dikkatimi çekmişti...
tüm arkadaşlara mutlu sağlıklı haftasonları dilerim saygılar
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Yer İmleri