Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

Karaciğer önerin için sağol, karaciğeri nereden ucuz alacağım önemli değildi. Biftek aldım 3 tane. Tek başıma yaşadığım için kendime göre alıyorum. Tavaya koydum, 25 cm lik tavada 1 cm ye yakın su birikti. 3 tane orta boy biftek yaw. 1,5 su bardağı su çıktı. Kızartayım dedim iş haşlamaya döndü.
Bradmix denen kimyasalı kullanmış olmalarından korkuyorum. Bu tür şeylere çok dikkat ederim.

Kurumsal Migros bunu yapıyorsa, cahil köylü kasap kimbilir ne yapar diye korkudan kasaplara uğramıyorum.
Haşlanmadan kızartabilmek için, öncelikle mümkünse döküm, yoksa seramik tava.
Tava yağsız ısıtılır, sonra biraz yağ, iyice kızdırılır.
Dilimler kızgın yağa konur, tava soğumasın diye en fazla iki dilim, tercih edileni bir dilim. Bir dakika sonra çevirilir, böylece et mühürlenir ve içindeki su içeride kalır, dışına verip haşlama olmaz.
Orta pişmiş isterseniz, bir tur daha çevirilir, ikişer dakikayla.
Üç dilim biftek yerine iki dilim antrikot tercih edilebilir
Tuzunu ve kekiğini unutmadığınızı varsayıyorum.
Oy verince tatlı alamamıştım, bu kez kesin kazandım. b

Bir de eti, ahbaplık kurduğunuz mahalle kasabından almak iyidir.