-
fon_fan: Eminim ki vardır. Çeşitlilik olmasını destekliyorum, kimi fon T+1 olsun, kimisi T+X, ve yatırımcı kendi isteğine göre seçim yapsın. Sanırım zaten bu şekilde yönetilen serbest fonlar var (?). Fiyatları sadece belli aralıklarla açıklanıyor vs. Bu yöntem serbest fon dışında da uygulanabilir.
hellistheothers: Yurtdışı için dedikleriniz doğru çünkü orada bir finansal istikrar var. Fakat yaşadığımız ülkede 1 gecede MB başkanı istifa ediyor ve tüm MB yönetim stratejisi değişiyor. Dolayısıyla yatırımcı da benzer volatilite de hareket imkanına sahip olmalı. Bu yüzden T+1 'i destekliyorum. T+1 valörün uygulamada zorluk çıkaracağı fonlar var tabii ki (örnek verdiğiniz eurobondlar gibi).
Özellikle HSYF ve YSYF için şuan bu valör yükü yatırımcıya yüklenmiş durumda. Belki görece küçük kurumlar için bu volatiliteyi yönetmek zor fakat, şirketleşmiş holdingleşmiş fon yönetim kurumları valör yükünü yönetmek için yollar geliştirebilir ve kendi yönettikleri fonlarda bu valör süresini indirebilirler. Yukarıda yazdığım gibi, çeşitlilik olması taraftarıyım.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri