Alýntý Originally Posted by Webster Yazýyý Oku
Siz once risk alginizi ve beklenti seviyenizi belirleyin
Macera aramaya gerek yok
Ben saglamciyim
Yilda bana yuzde 20 gibi getiri cok bile derseniz dediginiz olabilir
Bosuna uykularinizi kacirmayin
Ben de sizi gibiydim
Gelinen noktada aylik yuzde 15 kar yetmez diyorum. Ama uyku muyku yok
Ruyalarimda kadifelere sarilip uyuyorum
Ytd
Syg
Üstadým ,1 yýldýr tefas fonlarýný takip ediyorum;gecen sene haziran gibi ipv ve gta da yuklu miktarda vardý.Austos da dolar da artýþ baþladý ýpv de cds ani artýþ yuzunden dolar artarken ýpv düstü sonra toparladý ancak fiilinin 3 te 1 kadar artýþdan etkilenmedi altýn fonunda çýkýþtan da yararlandým düþüþten de evet tcd ,tkf,mac istikrarlý bir þekilde getiri verdi tte kasým aralýk gibi yatay dý ocaktan sonra güzel verdi ancak pandemi sonrasý borsanýn çýkýþýný takdir edersiniz. Bu süreçte 2,3 kez hyf çýktým pandemi ve siyayi risk nedeni ile . Özellikle bizim ülkemizde kendi paramý deðerlendirken ,bir kýsmýný dolarda(fiili olarak),bir kýsmýný altýnda(mümkünse fiili)bir kýsmý hisse bir kýsmýda hyf tutmayý düþünüyorum. Fon bozup dolara geçerken veya hisse alýrken kademeli geçmeyi planlýyorum örnegin gecen hafta 7190 almýþtým ondan önce 7260 bu hafta nasipse daha asagýdan almayý düþünüyorum. Evet dolar 8500 olsa dahi dediðiniz gibi yuzde 20 kazanmýþ olacaðým ancak her hangi bir siyasi ,ekonomik veya pandemi nedeniyle (ihtimal düþük deðil) doðacak krizde kayýplarýma karþý sigorta gibi düþünüyorum. Hedefim enf.artý yzde 20 ..Görüþleriniz için teþekkür ederim.Saygýlarýmla..