Ek satış dahil olmak üzere toplam 25.450.000 lot hisse arz edilecek ve hisse başı 10 TL fiyat ile toplam arz büyüklüğü 254.500.000 TL olacak.

Bundan önceki son arz olan Işık Plastikte toplam 11.286.293 lot hisse arz edildi ve kişi başı 28-29 lot hisse düştü.

Buradan hareketle yaklaşık 390.000 kişinin arza katıldığını söyleyebiliriz.

Türk İlaç arzına da yine 390.000 kişinin katılacağını varsayar isek, eşit dağıtım yapılması halinde kişi başı 65 lot yani 650 TL'lik hisse düşer ve arz başarılı bir şekilde tamamlanırdı.

Eşit dağıtımla risksiz bir şekilde arzın tamamlanma imkanı var iken, küçük yatırımcının ezilmesine ve teoride olmasa da pratikte arzdan hisse alamamasına neden olan oransal dağıtım yönteminin tercih edilmesini iyi niyetli yorumlayamıyorum.

Ayrıca, yerli olsun yabancı olsun kurumsal yatırımcılara yapılacak dağıtımda da şirketin keyfiyetinin olmasını da doğru bulmadığımı belirtmek isterim.

Arz büyüklüğü belli bir meblağın altında kalan arzlarda eşit dağıtımın zorunlu olmasının ya da oransal dağıtım yapılan arzlarda bireysel yatırımcıların 500 TL'ye kadar olan taleplerinin karşılanma mecburiyetinin olmasının ve bunun SPK tarafından bir kurala bağlanmasının yerinde olacağı kanaatindeyim.

Küçük yatırımcının hakkını da kollayan daha etik ve ahlaki arzları görebilmek umuduyla...