Alýntý Originally Posted by Foçabeyi Yazýyý Oku
Dün þunu yazdýktan sonra birkaç tane özel mesaj aldým. Meðer çalý arkasýndan takip eden çok kiþi varmýþ baþlýðý oynak beyim. Ýlle de hangi þirketlermiþ bunlar diye soruyorlar.
Þimdi o arkadaþlara sesleniyorum; Arkadaþlar ben profesyonel deðilim. Kanunen de yatýrým tavsiyesi vermem suç. Ama sizlere þunu söyleyeyim, fintables ve stockeys diye siteler var. Açýklanan bilançolarý çok anlaþýlýr ve çözümlenebilir düzeyde analizi çýkartýyorlar. Aylýk 50 lira ücretleri var. Sadece bilanço dönemlerinde bile alsanýz iþinize yarar. Girin oralardan temel analizlerine bakýn. Çok güzel kâr yapan þirketlerimiz þuan neredeyse bedava. ISMEN gibi neredeyse 10 tane þirket gördüm özsermaye kârlýlýðý yüksek, borcu olmayan ve iyi yönetilen, ayrýca F/K oraný 10'un altýnda olan ve iyi de kâr payý daðýtan. Burada tek tek þirket adý vermem. Eðer gerçekten deðer yatýrýmý yapacaksanýz zaten profesyonel olmayanlarýn tavsiyesine ihtiyacýnýz yok. Ben de daha düne kadar sizler gibi bilgisiz idim. Araþtýrdým öðrendim. Temel analizin dinamikleri nedir okudum. Twitter'da birkaç temel analiz yapan uzmanlar var onlarý da takip edebilirsiniz. Kaðýt önerisi vermezler. Sadece temeli hakkýndaki düþüncelerini paylaþýrlar.
Ben iþmeni böyle keþfettim. Size de bu yolu tavsiye ederim. Kendiniz öðrendikçe doðru olaný buluyorsunuz zamanla.
Aferim odabasi
Bende ekleyeyim
Bir halt bilmem guvenmeyin
Anca sallarim