SPK'ya yeni bir şikayet daha yazdım.. Yazıp duruyorum bakalım ne cevaplar verilecek..

Borsada işlem gören onlarca şirket yatırımcılarını bezdirip kaçırma adına geçmiş yıl kârlarını dağıtmıyor veya sermayesine eklemiyor. Benim de hissedarı olduğum Yozgat İşçi birliği AŞ de bunlardan biri. 1973 yılındaki kuruluş sermayesi olan 100,000 TL ile işleme devam ediyor. Geçmiş yıl kârları 98 Milyon TL. Sermaye olumlu farkı kalemi 32 Milyon TL. Bilançoda Özkaynaklar kalemi altındaki bu rakamlar biz küçük yatırımcıların hakkı. Bu hak bizden kaçırılıyor. Ya temettü olarak kâr payı ile bizlere verilmeli ya da sermayeye ilave edilerek bizlerdeki hisse senedi adet sayısı arttırılmalıdır. Bu konuda Sn.Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 2021 yılı ekonomi reform paketinde yer alan 3.5.a maddesi uyarınca (Şirketlerin sermaye yapısını güçlendirici ve özkaynakla finansmanı teşvik edici düzenlemeler yapılacaktır) gereken düzenlemelerin bir an önce gerçekleştirilmesi hususunun ivedilikle gündeme getirilmesini ve düzenleyici kanun ve yönetmeliklerin çıkarılıp yatırımcıların rahat bir nefes almasının sağlanmasını arz ederim.