Sn türkoğlu bu artık biraz da vatandaşlar tarafından suistimal konusu oldu.yuksek tazminatlar da dava sayılarını cogaltti .diyelim bir komplikasyon oldu doğum sonrası hastanın rahimi yeterince kendini toplayamadı atoni dediğimiz çok tatsız bizim acil durumlarımızdan biri oldu.kanama nedeniyle bazen rahimi almak zorunda kalırız veya hasta ölebilir önceden öngörmek mümkün değil sonucu çok tatsız normal bir doğumu cehenneme çevirir.ilk çocuğunu doğuran bir kadının rahimi alınabilir veya ölebilir.simdi hasta bu durumda bu niye oldu diye dava dilekçesini veriyor.savci anlamadığından ben bir davayı acayim hele suçsuza nasılsa anlaşılır diyor.hakim işten anlamadığından bilirkişiye ve adlı tıbba dosyayı gönderiyor.bu esnada raporlar bekleniyor.raporlara bazen itiraz ediliyor.dava üç beş yıl suruyor.beraat de etseniz yargıtay safhası başlıyor. Yargıtay usul veya esastan bozarsa yeniden aynı mahkemede yargılama.yerel mahkeme yargıtay kararına uymazsa hadi bakalım bir temyiz ve tekrar yargıtay.ben on yıl süren davalar biliyorum.yuzde doksaninda ceza falan yok.doktor haklı çıkıyor da elbet pirus zaferi olmuş oluyor.