Otel veya turizm işinde belli bir miktar para büyük yatırımınız var ise genelde tek yerden, tek seferde çıkmaz.
Bunu otelcilikle uğraşanlar gayet iyi bilir ki 100 milyon yatırım yapacaksanız, bunun 20 si x tur firması, 10 u y acentası, 15 i destekli kredi vs olur. Bunun karşılığında da barterlar yapılır.
Kaldı ki burda şirket tüm parayı cebinden vermiş olsun, doların tarihi zirvelerde gezindiği dönemde yine doğru bir hamle yaptığı açıktır. Bundan sonraki dönemde, yenileme, yeniden yapma veya herhangi farklı bir iş için yüklü bir para çıkışı olacağını zannetmiyorum. Barterlarla bu işi nakit akışı asgari düzeyde olacak şekilde halledeceklerdir.

Şimdi gelelim asıl meseleye, ara ara gyo şirketlerinden hisse alır satarım. Muhtemeldir ki en acemi, iş bilmez büyük parmaklar gyo şirketlerinde işlem yapıyorlar. Sonuç olarak bilanço, yatırımlar vs bir yere kadar. Para tekniği çizer, gerçek mesele budur.
Gyo larda ise yapılan yatırımlar, bilanço karları, mevcut bilançolar çok iyi olsa dahi ya geç reaksiyon aldırıyorlar ya da herkes hisseyi konuşmaya başlıyor. Böylece de hisse toplanamadan yine dağılıyor. Bekleniyor bu sefer de yeni gelenlerin niyetini öğrenmek için bekletilmeye.
Böyle bir kısır döngü içinde pd/dd - f/k veya farklı oranlar arasında anlamsız uyumsuzluklar doğuyor. Bunu da herkes görüyor. Döndük mü en başa.
En iyi hisse hareketi geç de olsa, beklentiyle paralel gidendir ve bunu da herkes bilir.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirilemez, kişisel görüşlerimdir.