Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
Sayın qie, uzun zamandır derinlikli izliyorum, son birkaç gündür hiç alıcı ve satıcı olmuyor, kademeler çok boş, bu nedenle hemen boş kademeleri alıp yukarı sürüyorlar, sonra da endeksteki bir geri çekilmeyi bahane edip aşağı sürerek gapı dolduruyorlar ve aşağılarda satıcıların gelmesini bekliyorlar. Diğer alfa kağıtlardan farkı bence şu: diğerleri ralli boyunca yukarı süre süre küçük yatırımcıları kazandırıp bir kısmını da yukselirken döke döke ilerlediler, Arçelikte ise sanki hala ky'yi dökme amacıyla sallamaya devam ediyorlar gibi geliyor. Ayrıca hala gün içi yabancı satışı devam ediyor.

Yalnız şunu özellikle belirtmek istiyorum: Arcelik'i 2 ay önce 30-32 liralardan alanlar için zaten sorun yok, onlar 2 ayda yüzde 50-60 gibi muhteşem bir kazanç yaptılar. Ama benim gibi daha uzun vade bekleyenler göz göre göre bir kaç kat kaçan kağıtlar karşısında külliyen zararda ve bu nedenle de kızgın. Eşim birikimleriyle dolar ve gram aldı, parasını hiç bir stres yaşamadan katladı, bense aynı sürede oransal olarak daha onun kazancına yaklasamadim bile. Ki hisse yatırımcısının ister istemez çektiği stres ve üzüntü falan ayrı zarar. Ha bundan sonra nolur derseniz, bence endekse bi kaza bela gelmezse Arçelik de muhtemelen 50-60'li seviyeleri geçer ama diğer kağıtların gerisinden gelir diye tahmin ediyorum, ya da tümden malda olduğum için öyle ümit ediyorum.
Hocam malesef burda yazanların bilgi birikimi sınırlı diye düşünüyorum. Arçelik 3,4 sene önce 28 idi, bu sürede evler arabalar altın kaça katladı, fod 40 dan 260 a gitti ttrak 25 lerden 230 lara gitti, Alarko 2 5 dan 11 e. Bakın bunlar Türkiye'de en az arçelik kadar kurumsal olan firmalar spek hissesi söylemedim. Belki de biz bilmiyoruz hocam onlar haklı arçelik uctu gitti rekor kırdı 5 e 8 e katladı.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi