-
Gözde hissesinde deðerleme anlamýnda kötü günler geride kaldý bana göre o yüzden yatýrýmlarým arasýnda þu anda... Daha önce de yazmýþtým özellikle son 1 yýldýr yapýlan çýkýþlarýn ve potansiyel çýkýþlarýn hisseye pozitif yansýmasýný bekliyorum, bunun emarelerini
de görmeye baþladýk... Burada hedef koyarken neye dikkat etmeliyiz ? Sadece F/k ya bakmak son derece eksik, hissemizde þu anda penta gibi bir gerçek var, penta sayesinde (þu anki fiyatlar ve döviz kuruyla) bu çeyrekte tahminime göre 5-5,5 milyar TL kar yazacaðýz bu da bizi 0.45-0,50 f/K seviyesine getirecek... Ama asýl önemli olan burada özkaynak deðiþimi ve NAV'a göre iskonto...
NAV hesabý yaparken de özellikle penta'da ciddi bir düzeltme yapýp o þekilde hesaplamak lazým bana göre, halka açýk diðer iþtiraklerde buna gerek görmüyorum, maktk payýmýz az olduðu için ,sokm de iskontolu iþlem gördüðü için...( Bu noktada þirketin penta ve maktk hisselerinde neden satýþ yapmadýkalarýný da sorgulamalýyýz... penta'da özellikle ciddi bir manipülasyon var ve þirket buna ortak oluyor... manipülasyonu yapan ekip hesaplayarak mý yaptý yoksa þanslarýna mý bilmem penta'nýn geldiði seviyede halka açýk piyasa deðeri nedeniyle FTSE small cap endeksine dahil oldu ve pasif fonalrdan biraz alým gelmesi bekleniyor... bu hafta kritik olacak bunun için sonrasýnda þirketin veya istanbul portföy yýldýz özel fonunun satýþ yapýp yapmadýðýný göreceðiz... benim isteðim þirketin 100-150 fiyat aralýðýna kadar satabildiði kadar pentalarý satýp azalmýþ olan borcu da kapatmasý , aynýsý maktk için de geçerli... )
Beklediðim gibi gerçekleþirse defter deðeri 30 tl seviyelerine gelir 2 ay sonra ve hisse 0,30pd/dd ye düþer... ama burada penta düzeltmesini yapýp bakarsak olmasý gereken defter deðeri 20-22 lira arasýdýr bu durumda bile 0,40 pd/dd deðerleri seviyesindeyiz ki tarihsel iskontololara göre çok yüksek bir seviye...
Bu hisseye yatýrým yapmamýn asýl nedenine geleyim, polinas iþtiraki... Az çok þirketi de biliyorum ama ben sadece açýklanmýþ veriler üzerinden gideceðim... Bildiðiniz üzere gözde de polinas ve propak olarak iki iþtirak vardý ismet ambalaj altýnda... propak 120 mio euroya satýldý ve ismet ambalajýn ismi polinas oalrak deðiþti... 2019 yýl sonunda ismet ambalajýn toplam borcu 1,468 milyar düzeyinde ve 2020 yýlýnda toplam 530 milyon favök yapmýþ ... benim varsayýmým þu 2020 yýl sonunda þirket borcunda bu favökle ciddi bir deðiþim olmamýþtýr ve propak satýþýyla borcu tamamen kapanmýþtýr... 2021 yýlýnda da ambalaj sektöründe faaliyet gösteren diðer firmalara da bakarak polinas borçsuz ve 500-550 mio favök getiren bir þirket olmuþtur... yani þirket satýlmazsa seneye 300-400 mio temettü ödeyecek duruma gelmiþtir... satýlýrsa hikaye daha da deðiþecektir...
Son olarak da burada yorum yazan arkadaþlarda da twitter vb platformdaki yorumlarda ciddi yanlýþ bilgilendirmeler olduðunu gördüðümü söylemek istiyorum iþtiraklerle ilgili... bu bilgisizlikten de olabilir veya yanlýþ zamanda hisseyi alýp kar edememenin vermiþ olduðu hayal kýrýklýðýndan da olabilir...ben yanlýþ düþünüyor da olabilirim, sizden ricam sadece kötülemek için birþeyler yazmayalým farklý bir hesabýmýz varsa onu bilançolarla ,haberlerle ve yatýrýmcý bilgilendirmeleriyle destekleyip bizim de yararlanmamýzý saðlamanýz... ve bir ricam daha olacak sizlerden çalýþtýðýmýz aracý kurumlardan þirketle ilgili rapor yazýlmasýný isteyelim ve yatýrýmcý iliþkilerini arayýp daha çok bilgi vermelerini saðlayalým...
saygýlarýmla
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri