Alıntı Originally Posted by KADRAJ Yazıyı Oku
Daha once de yazmıştım. Kar tahminim 1.4 Milyar TL. Geçen seneye paralel şekilde. Gecen senenin hafif üstünde bekliyorum. Brüt 80 kuruş temettü. %60 civari dağıtım olur. Gerisini kapasite artışı için kullanırlar. Yani 50 kuruş civarı net temettü gelir diye düşünüyorum. Sizlerin tahminleri nasıl ortaklar?
Nokta atışı yaptım sanırım. 😀 Spk mevzuatina göre kar %1-2 oranında değişebilir o da önemli değildir.

Şirketin ihracat rakamlarını olabildiğince yakından izliyorum. İş potansiyeli, verimlilik, büyüme vs her şeyi oldukça iyi. %80'inden fazlasi VESTEL'e ait. Onu fonlamak amaciyla da yuksek temettü dağıtım politikasi var. Aynı şekilde ben de KY olarak bu durumun avantajindan yillardir yararlaniyorum. Bu yılki temettülerle beraber tahminen maliyetim sifirlanacak. Yaklaşık 6 fk olan şirketimiz benim gerçekten 6 yilda maliyeti sıfırlamamı sağladı. Başkasının ne dediğine bakmayın arkadaşlar. Güzel bir portföy kurun ve düzenli alimlar yaparak temettü hedefleyin. Uzun vadeci olun. Ben de şu an %70 Vesbe var. Yalnız %10'unu satıp Vestel ile değiştirmeyi planlıyorum. Vestel'deki kar artışı bu yıl daha büyük. Büyüme potansiyeli daha kuvvetli. Şans vermek lazim. CEO da aynı şekilde temettuye devam dedi. Şu an Vesbenin sermeyesi 1.6 milyar, Vestel'in sermaye ise 350 milyon TL civarinda. Komik ama gercek, sonradan cikan boynuz kulağı geçermiş. Vestel'de 3 beklentim var. Birincisi sermaye artırımı, ikincisi yeni yatırımların artık olgunlaşması, üçüncüsü TOGG'UN etkisi. Bakın bunlardan hiçbiri daha Vestel'in fiyatına yansımadı. O yüzden ona da şans vermek lazım. %10 portföyü yönlendirmek benim için girilebilecek bir risk. Bu yıl da ciddi bir kar dağıtımı yapabilir. Vesbe ise ilk göz ağrım. Vazgeçmem. Bana bi araba aldı. İnşallah bir de ev alır.