Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
Vadeli navlun fiyatlarında yön yukarıya dönmüştü, bu durum devam ediyor. Supramax 176 dolar artarak 31817 dolara çıktı. Handysize 340 dolar artarak 29164 dolara çıktı. Nisan vadeli fiyatlara göre her iki endekste de 2000+ dolarlık artış olabilir. Geçen sene ekim zirvesi Supramax’ta 38000 dolar civarıydı.
Vadeli navlun fiyatları dün ile benzer. Spotta ise çok güzel artış var. Supramax 330 dolar artarak 32147 dolara çıktı. Handysize ise 758 dolar artarak 29992 dolara çıktı.

EPDK’nın yönetmeliği de yayınlandı, muhtemelen Eüaş’ın yeni ihalesini girmeyen yerli kömür santrallerinin uçuk kar marjları 1 Nisan’dan itibaren EPDK tarafından bir miktar kısıtlanacak. Silopi Elektik, Eüaş’ın yeni ihalesine girerse 2025 sonuna kadar sürdürülebilir karlılık sağlayabilir.