Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
Verasetten gelen 1/4 dükkan hissem var. Kalan hisseleri diğer ortaklar birine satmışlar. Ben de şufa (geri alım ) hakkını kullanmayı düşünüyorum.

Açılacak dava ne kadar sürer? Geri alım yaparken alıcının ödediği emlak tutarı dışında tapu harcı, emlakçı ücretini ve dava masraflarını ben mi ödeyeceğim.

Bu konuda deneyim yaşayan var mıdır?
Valla çok ilginç.Siz geride kalan tek hissedarsınız, kanunen iki yıl dava açma hakkınız var.Bu dükkan tapuda adamın aldığı fiyatdan bile gösterilmemiştir,malum bizde işler bu şekilde.Alan adam cidden korkusuzmuş size haber vermeden onayınız olmadan asla almaması lazımdı..O işte alım satım vergisinden kaçınmak için düşükten gösterdiyse sizin olayda maraza bile çıkar.Ben zamanında hisseli bir dükkan alma durumu olmuştu mevzuatı araştırdım ,dediğim kuralları öğrenince acaba misal 200 e alacağım dükkanı 400 göstersem al sat vergi fazla veririm ama diğer ortaklar dava açarsa bana 400 ödemek zorunda kalırlar diye düşünmüştüm.Sonra başım ağrır değmez diye vazgeçtim.Sizin dükkanı alan adamda mangal gibi yürek varmış,çok ilginç